

Vegansk ukemeny: Uke 35, 2018
Syv veganske middager med god smak av høst.
Det nærmer seg høstmånedene, og med de kommer det masse anledninger til å samles rundt spisebordet. Denne ukemenyen byr på varmende smaker med en del av sesongens råvarer.
Mandag: Indisk linsegryte med blomkål
Blomkål! Linser! Indisk! Så mange favoritter i en enkelt rett! Denne linsegryten lager du på en halvtime, og den er smakfull og god. Legg merke til at det er rause porsjoner i denne oppskriften, og i følge kommentarene holder den til både 3 og 4 personer rundt middagsbordet.

Fyldig og god suppe med potet, vårløk og grønnkål.

Denne retten lager du i full fart, og er supert om du rett og slett må ha litt kjapp og god mat på bordet. Bruk gjerne andre grønnsaker om du har. Noen sprøstekte tofu- eller tempehbiter her er heller ikke å forakte…

Siden det snart er høst kjører vi i gang med to indiske retter denne uken. Dette er en klassisk linsegryte med masse god kokossmak.

Superlettvint taco som du kan spise med verdens beste samvittighet.

Nydelig italiensk comfort food med masse gode smaker. Perfekt når høstkveldene melder seg.

Søndag: Søtpotetstappe med sopp i kremet hvitløkssaus
Alle grønnsaker blir bedre bakt enn kokt tror jeg! Her kombinerer vi to – søtpoteter bakes i ovn og brukes i verdens beste søtpotetstappe, hvitløk bakes også hele i ovn, og has i fløtesausen. På denne måten blir smaken mildere, bedre samt det hele er veldig lettvint å lage.
