vegansk vegetarisk middag med tofu i chilisaus

Tofu i chilisaus

Spicy tofu med løk, paprika, hvitløk og ingefær. 

Jeg liker godt å lage mine egne sauser fra bunnen av, men noen ganger er det veldig velkomment med en lettvint løsning. Her baserer jeg sausen på sriracha, som jeg alltid har i kjøleskapet, som jeg blander ut med vann og litt maisstivelse (så sausen tykner). Har du ikke sriracha stående så kan du bruke andre typer chilisaus, eventuelt en søt variant.

Server gjerne tofuen med ris eller en frisk salat.

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 250 g fast tofu
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 3 ss maisstivelse
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts chilipulver
  • salt og pepper
  • 0,5-1 dl vann
  • olje til steking
  • eventuelt litt koriander og chiliflak til å ha på toppen

Chilisaus:

  • 1 sjalottløk
  • 1 rød paprika
  • 3 ss sriracha eller annen chilisaus
  • 2,5 dl vann.
  • 0,5 ss maisstivelse

Framgangsmåte:

Press forsiktig overflødig vann ut av tofuen. Skjær den i terninger. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær.

Rør sammen halvparten av hvitløken og ingefæren, samt maisstivelse, hvetemel, chilipulver, salt og pepper i en skål. Rør inn vann til du har en tyktflytende røre. Vend tofuterningene i sausen.

Varm opp olje til medium/høy varme i en panne. Stek tofuterningene gylne. Legg de til side og hold de varme mens du lager sausen. La pannen bli stående til å lage saus i.

Chilisaus:

Grovhakk sjalottløk og skjær paprika i terninger. Dersom pannen er tørr kan du ha i litt mer olje. Stek sjalottløk og paprika i et par minutter, tilsett deretter resten av hvitløken og ingefæren. La det steke i et par minutter til. Hell i sriracha og 2 dl vann. Rør maisstivelsen ut i resten av vannet og hell i. La sausen koke opp slik at den tykner. Smak eventuelt til med litt salt og pepper. Tilsett tofuterningene, pass på at de blir helt varme igjen i sausen. Server retten rykende varm. På bildene er den servert med koriander og chiliflak.

FLERE OPPSKRIFTER MED TOFU FINNER DU HER. 

10 Comments

  1. Cecilie Melland

    Ser godt ut! Prøver ut oppskriften i kveld. Kan jeg bruke extra firm silken tofu?

    1. Mari Hult

      Tror ikke det blir bra 🙁 Silketofu er for mykt nesten uansett dessverre.

      1. Mari Hult

        Men kjekt du synes det ser godt ut 😀 😀

  2. Cecilie Melland

    Tusen takk for raskt svar. Da får jeg ta en tur i butikken. 🙂

  3. Cecilie Melland

    Oj! Det ble sterkt! Godt, men aaaaltfor sterkt, ikke minst for barna i familien, men også for oss voksne. Må prøve med langt mindre sriracha neste gang.
    Ellers byttet jeg hvetemel med kikertmel for å tilrettelegge for cøliakeren i familien, og det fungerte strålende. 🙂

    1. Altfor sterkt varierer vel fra person til person:-) Det sier seg selv at når retten heter tofu i chillisaus at den inkluderer chilli noe som gjör den sterk. Jeg og samboeren min lagde denne, og syns den var suuuper!

      1. Mari Hult

        Så hyggelig å høre 😀

    2. Mari Hult

      Synd det ble for sterkt. Men veldig hyggelig å høre at det funket med kikertmel!

  4. Fantastisk rett! Takk for oppskrifta Mari. Jeg serverte med ris og friske sukkererter. Innertier!

    1. Mari Hult

      Så kjekt å høre, tusen takk 😀

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *