Quinoagrøt

Nydelig grøt som passer perfekt til både frokost, lunsj og kvelds. 

Å bli glad i andre typer grøt enn risengrynsgrøt og havregrøt har jeg blitt av min gode venninne Tamara. Hun har tidligere (og vil forhåpentligvis i framtiden) arrangert masse pop up-arrangementer der grøt har stått på menyen. Hun er veldig flink til å bruke ulike typer korn og ulike typer plantemelk, og etterhvert har entusiasmen hennes smittet over.

Denne oppskriften er mitt forsøk på å gjenskape Tamaras herlige quinoagrøt.

De fine bollene jeg har brukt er fra Le Creuset og kan kjøpes her. (annonselink)

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 2,5 dl quinoa
  • 5 dl mandelmelk
  • bitte litt salt
  • 0,5 ts vanilje (eventuelt vaniljeekstrakt)
  • 1 ts sukker
  • 1 banan
  • 3 ss mandler
  • 1 ss kokosmasse
  • bringebær

Framgangsmåte:

Skyll quinoa i kaldt vann. Ha over i en gryte, tilsett mandelmelk, salt, vanilje og sukker, rør om og la det koke opp. Skru ned varmen, ha på lokk og la quinoaen småkoke til all væsken er absorbert – ca 15 minutter.

Quinoaen kan nå settes i kjøleskapet om du lager grøten dagen i forveien. Hvis ikke kjører du bare på videre.

Skær banan i skiver, grovhakk mandler.

Ha grøten i serveringsskåler, topp med for eksempel banan, mandler, kokosmasse og bringebær (som på bildet). Rosiner er også godt på toppen, det samme er sukker og kanel.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK FROKOSTGRØT. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *