

Quinoagrøt
Nydelig grøt som passer perfekt til både frokost, lunsj og kvelds.
Å bli glad i andre typer grøt enn risengrynsgrøt og havregrøt har jeg blitt av min gode venninne Tamara. Hun har tidligere (og vil forhåpentligvis i framtiden) arrangert masse pop up-arrangementer der grøt har stått på menyen. Hun er veldig flink til å bruke ulike typer korn og ulike typer plantemelk, og etterhvert har entusiasmen hennes smittet over.
Denne oppskriften er mitt forsøk på å gjenskape Tamaras herlige quinoagrøt.
De fine bollene jeg har brukt er fra Le Creuset og kan kjøpes her. (annonselink)

Ingredienser til 2 porsjoner:
- 2,5 dl quinoa
- 5 dl mandelmelk
- bitte litt salt
- 0,5 ts vanilje (eventuelt vaniljeekstrakt)
- 1 ts sukker
- 1 banan
- 3 ss mandler
- 1 ss kokosmasse
- bringebær
Framgangsmåte:
Skyll quinoa i kaldt vann. Ha over i en gryte, tilsett mandelmelk, salt, vanilje og sukker, rør om og la det koke opp. Skru ned varmen, ha på lokk og la quinoaen småkoke til all væsken er absorbert – ca 15 minutter.
Quinoaen kan nå settes i kjøleskapet om du lager grøten dagen i forveien. Hvis ikke kjører du bare på videre.
Skær banan i skiver, grovhakk mandler.
Ha grøten i serveringsskåler, topp med for eksempel banan, mandler, kokosmasse og bringebær (som på bildet). Rosiner er også godt på toppen, det samme er sukker og kanel.
