vegansk sitronkake oppskrift vegetarbloggen

Sitronkake

Nordisk klassiker med sitron og melisglasur. 

Sitronkake er ikke så dumt i det hele tatt! Fra barndommen husker jeg at det var en typisk kake som mor bakte og tok med på hytta, den holder seg jo så fint i dagevis om den får ligge i lukket boks. Når jeg er ute og reiser så stikker jeg gjerne innom kafeer med nordisk tema (du vet, de med masse tre overalt på både vegger og møbler), og der er det svært ofte skiver av sitronbrød å oppdrive i disken. Er det i ferd med å bli trendy igjen? Eller har det vært trendy lenge uten at jeg har plukket det opp?

Ikke vet jeg. Her er i alle fall min beste variant av denne herlige, syrlige kaken:

Ingredienser til 1 kake:

  • 1 sitron
  • 2,5-3 dl soyamelk
  • 125 g vegansk margarin
  • 2,5 dl sukker
  • 0,5 ts vanilje eller vaniljeekstrakt
  • bitte litt salt
  • 1 ss bakepulver
  • 5 dl hvetemel

Glasur:

  • 2,5 dl melis
  • eventuelt litt vann

Framgangsmåte:

Kle en brødform med bakepapir. Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Riv sitronskallet og press ut saften. Spar ca 1 ss av sitronsaften til glasuren. Resten har du i et målebeger, og så fyller du på med soyamelk til det når 2,5 dl. La melken stå og tykne litt.

Rør margarin og sukker godt sammen. Ha i vanilje, hvetemel, bakepulver, salt og revet sitronskall og rør det hele raskt sammen. Ha til slutt i melkeblandingen, visp det hele raskt sammen til du har veldig tykk røre, skrittet før en deig. Spe eventuelt med litt mer soyamelk dersom det er for tørt.

Hell over i formen og bak i 50-60 minutter. Avkjøl før du har på glasur.

Glasur:
Ha melis i en bolle, rør inn sitronsaften. Du skal ha en tyktflytende glasur. Er det for tykt kan du ha i litt vann, det er ikke mye som skal til. Fordel utover den avkjølte kaken. La kaken stå litt kaldt til glasuren stivner. Deretter er den klar til å skjæres opp og serveres.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE KAKER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *