Thaisalat

Lettvint salat av frukt og grønnsaker, med en skikkelig smaksrik dressing. 

På skikkelig varme dager så må jeg innrømme at det er godt med en kald salat på middagsbordet. Denne her er skikkelig enkel å hive sammen, og passer både som hovedrett og som tilbehør.

Her har jeg laget denne salaten som sistnevnte. Lager du den til hovedrett så anbefaler jeg å legge til enten noen edamamebønner, peanøtter og/eller sesamfrø for å få inn litt protein i retten.

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • grønn salat
  • 1 liten bunt koriander
  • 1 gulrot
  • 1 rød paprika
  • 1 avokado
  • 0,5 agurk
  • 1 mango

Dressing:

  • 1 ss sesamolje
  • saft fra 0,5 lime
  • 1 ss eplesidereddik
  • 0,5 ss soyasaus
  • 1 ss lønnesirup
  • 2 ts sriracha (eller annen chilisaus)
  • salt og pepper

Framgangsmåte:

Skjær salat og rødkål i strimler. Grokhakk koriander. Skjær gulrot i skiver, paprika, avokado, agurk og mango i terninger.

Rør sammen alle ingrediensene til dressingen.

Ha alle salatingrediensene i en bolle, hell over dressingen.

Rot det hele raskt sammen, og servér!

HER FINNER DU FLERE SALATOPPSKRIFTER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *