

Pasta på 15 minutter
Lettvint pastarett med squash, paprika, nøtter, løk og tomater.
Av og til trenger det ikke å være så veldig komplisert. I denne oppskriften lager vi en rask saus basert på gode grønnsaker, et par krydderier og litt vann med buljongterning. Når pastaen er ferdigkokt vendes den inn i sausen, det hele toppes med valnøtter og oregano, og dett var dett! Supert når du vil ha mye smak på kort tid.

Ingredienser til 2 porsjoner:
- 3 ss valnøtter
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 rød paprika
- 4 tomater
- 1 squash
- 200 g pasta (pass på at den er uten egg)
- 2 ss olivenolje
- 2 ts oregano
- 0,5 ts chiliflak
- 0,5 ts røkt paprikapulver
- 2,5 dl grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
- salt og pepper
- eventuelt 1 kvast oregano
Framgangsmåte:
Grovhakk valnøtter og sjalottløk, finhakk hvitløk. Skjær paprika og tomater i terninger. Grovriv squashen. Kok pasta etter anvisning på pakken.
Ha en stekepanne på medium til høy varme. Ha først i nøttene og la de steke i noen få minutter, slik at de blir gylne. Legg de til side. Ha deretter olje, sjalottløk og hvitløk i panna. La det surre i et par minutter. Ha deretter i paprikaen og la det surre i 2-3 minutter til, løken skal bli blank og myk men ikke brun. Ha i oregano, chiliflak og røkt paprikapulver, og rør alt godt sammen. Tilsett tomatene, hell på grønnsakskraft og la det hele koke opp. Vend til slutt inn squashen, og la den koke i sausen i noen få minutter. Smak sausen til med salt og pepper.
Vend nykokt pasta i grønnsakssausen, topp med rista valnøtter og eventuelt litt frisk oregano.

Denne var god! Har ikke røkt paprikapulver, men vanlig paprikapulver og litt liquid smoke var også digg. Takk for inspirasjon til kjapp middag med mye smak!
Så gøy å høre! Takk for tilbakemelding 🙂