Pasta på 15 minutter

Lettvint pastarett med squash, paprika, nøtter, løk og tomater.

Av og til trenger det ikke å være så veldig komplisert. I denne oppskriften lager vi en rask saus basert på gode grønnsaker, et par krydderier og litt vann med buljongterning. Når pastaen er ferdigkokt vendes den inn i sausen, det hele toppes med valnøtter og oregano, og dett var dett! Supert når du vil ha mye smak på kort tid.

Ingredienser til 2 porsjoner:

 • 3 ss valnøtter
 • 1 sjalottløk
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 1 rød paprika
 • 4 tomater
 • 1 squash
 • 200 g pasta (pass på at den er uten egg)
 • 2 ss olivenolje
 • 2 ts oregano
 • 0,5 ts chiliflak
 • 0,5 ts røkt paprikapulver
 • 2,5 dl grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
 • salt og pepper
 • eventuelt 1 kvast oregano

Framgangsmåte:

Grovhakk valnøtter og sjalottløk, finhakk hvitløk. Skjær paprika og tomater i terninger. Grovriv squashen. Kok pasta etter anvisning på pakken.

Ha en stekepanne på medium til høy varme. Ha først i nøttene og la de steke i noen få minutter, slik at de blir gylne. Legg de til side. Ha deretter olje, sjalottløk og hvitløk i panna. La det surre i et par minutter. Ha deretter i paprikaen og la det surre i 2-3 minutter til, løken skal bli blank og myk men ikke brun. Ha i oregano, chiliflak og røkt paprikapulver, og rør alt godt sammen. Tilsett tomatene, hell på grønnsakskraft og la det hele koke opp. Vend til slutt inn squashen, og la den koke i sausen i noen få minutter. Smak sausen til med salt og pepper.

Vend nykokt pasta i grønnsakssausen, topp med rista valnøtter og eventuelt litt frisk oregano.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK PASTA. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *