

Indisk curry med mais og kikerter
Lettvint gryterett som du lager på en liten halvtime.
Ingredienser til 2 porsjoner:
- 1 boks/kartong (ca 4 dl) ferdigkokte kikerter eller 2 dl tørka som du bløtlegger og koker selv
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 cm ingefær
- 1 ss olje
- 1 ts malt spisskummen
- 3 ts garam masala
- 1 ts gurkemeie
- 0,5 ts chilipulver
- 1 boks/kartong (ca 4 dl) knuste tomater
- 1 boks (ca 4 dl) kokosmelk
- 2 dl ris
- 1 liten boks (ca 2 dl) hermetisk mais
- 0,5 sitron
- salt og pepper
- frisk koriander
Framgangsmåte:
Sil laken av kikertene og skyll de i kaldt vann.
Grovhakk sjalottløk. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær.
Ha en gryte på medium til høy varme og ha i olje, sjalottløk, hvitløk, ingefær, spisskummen, garam masala, gurkemeie og chilipulver. Rør det sammen og la det surre i noen minutter. Løken skal bli myk og det skal begynne å lukte godt fra gryten. Ha i tomater og kokosmelk og la det koke opp. Kok ris etter anvisning på pakken.
Når tomatsausen har kokt i 5 minutter har du i kikerter og mais. La det koke i noen minutter slik at det blir varmt. Ha gjerne i en stavmikser og mos litt av kikertene og maisen sammen med sausen. Press i sitronsaft, smak til med salt og pepper. Server med nykokt ris, topp med frisk koriander.

Dette så godt ut! Tror det blir middagen i dag 🙂
Jeg har masse gulrot som må brukes opp, kan jeg ha gulrot i denne retten?
Jaaa! Det blir nok kjempegodt i!