indisk vegetarcurry med kikerter

Indisk curry med mais og kikerter

Lettvint gryterett som du lager på en liten halvtime. 

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 1 boks/kartong (ca 4 dl) ferdigkokte kikerter eller 2 dl tørka som du bløtlegger og koker selv
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 1 ss olje
  • 1 ts malt spisskummen
  • 3 ts garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 boks/kartong (ca 4 dl) knuste tomater
  • 1 boks (ca 4 dl) kokosmelk
  • 2 dl ris
  • 1 liten boks (ca 2 dl) hermetisk mais
  • 0,5 sitron
  • salt og pepper
  • frisk koriander

Framgangsmåte:

Sil laken av kikertene og skyll de i kaldt vann.

Grovhakk sjalottløk. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær.

Ha en gryte på medium til høy varme og ha i olje, sjalottløk, hvitløk, ingefær, spisskummen, garam masala, gurkemeie og chilipulver. Rør det sammen og la det surre i noen minutter. Løken skal bli myk og det skal begynne å lukte godt fra gryten. Ha i tomater og kokosmelk og la det koke opp. Kok ris etter anvisning på pakken.

Når tomatsausen har kokt i 5 minutter har du i kikerter og mais. La det koke i noen minutter slik at det blir varmt. Ha gjerne i en stavmikser og mos litt av kikertene og maisen sammen med sausen. Press i sitronsaft, smak til med salt og pepper. Server med nykokt ris, topp med frisk koriander.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ INDISK MAT. 

2 Comments

  1. Kristin Røstøen Ruen

    Dette så godt ut! Tror det blir middagen i dag 🙂
    Jeg har masse gulrot som må brukes opp, kan jeg ha gulrot i denne retten?

    1. Mari Hult

      Jaaa! Det blir nok kjempegodt i!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *