

Quinoarisotto
Proteinrik og smakfull “risotto” med quinoa, steinsopp og spinat.

Ingredienser til 2 porsjoner:
- 5 dl vann
- 20 g tørka steinsopp
1 sjalottløk - 1 kinesisk hvitløk
- 2 stilker bladpersille
- 1 ss olivenolje
- 2,5 dl quinoa
- 1 ss miso (kan erstattes av soyasaus)
- eventuelt litt vann med grønnsaksbuljongterning/-pulver
- 200 g babyspinat
- salt og pepper
- evt 0,5 sitron

Framgangsmåte:
Kok opp vann. Ha steinsoppen i en bolle, hell vannet over. La det stå i fem minutter.
Finhakk sjalottløk og hvitløk, grovhakk persillen. Fisk opp steinsoppen fra det varme vannet og grovhakk denne.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og steinsopp og fres det i noen minutter. Skyll quinoaen i godt med kaldt vann. Ha quinoaen over i gryta og hell på bløtevannet fra steinsoppen. La det hele koke opp. Rør inn miso. La det koke til all væsken er absorert og quinoaen er ferdigkokt. Det er mulig du må spe med litt vann med buljongterning, men vær veldig forsiktig – du vil ikke overkoke quinoaen.
Rør inn spinat og smak til med salt og pepper, og eventuelt litt sitronsaft. Dryss persille over og servér.
