vegansk smoothiebowl uten melk vegetarbloggen

Smoothiebowl med sjokolade og hasselnøtter

Nydelig frokost/dessert-hybrid med banan, nøtter, dadler, kakao og sjokolade. 

Jeg var så heldig å møte aktivisten James Aspey under Vegan Weekend i Sandnes et år. Han snakket med glød i øynene om hvordan han spiser “nice cream” til frokost nesten hver dag. Oppskriften består av frosne bananer (eventuelt bær) som du kjører i en foodprocessor, slik at de blir som softis i konsistensen. Det er fint å tilsette både smaker og eventuelt søtning her, godt blir det egentlig uansett.

I denne varianten har brukt ingredienser som vanligvis ikke settes på bordet hjemme hos meg før etter middagstid, men såvidt jeg ser så er ikke dette noen kaloribombe sammenligna med andre typiske frokostretter. Snarere tvert imot, faktisk. Og hvem kan vel si nei til en stor bolle softis med sjokolade og nøtter for å kickstarte dagen?

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 2 frosne bananer*
  • 1 dl hasselnøtter
  • 2 ss kakaopulver
  • 6 dadler uten stein
  • 1,5 dl hasselnøttmelk eller mandelmelk
  • 1 ufrossen banan
  • 40 g melkefri sjokolade
    *bananene må skrelles og skjæres i skiver før de blir fryst ned

Framgangsmåte:

Bananene må skrelles, skjæres i skiver og fryses i noen timer før bruk. Gjerne over natten om du har tid.

Grovhakk nøttene og rist de raskt i en varm, tørr stekepanne. Ha halvparten av de i en blender, tilsett frosne bananer, kakaopulver, dadler og melk. Kjør til du har en jevn smoothie.

Hell over i boller. Skjær den siste bananen i skiver og grovhakk sjokolade. Ha øverst på smoothien sammen med resten av nøttene og spis!

FLERE OPPSKRIFTER PÅ SMOOTHIES FINNER DU HER. 

4 Comments

  1. NAM

    1. Mari Hult

      😀

  2. Dette så fantastisk godt ut Har det mye å si på smak om en kutter ut dadlene?

    1. Mari Hult

      Nja, de bidrar med en litt sødme da, men meget mulig det holde med bananene 🙂 Ha evt i en liten skje sukker eller sirup om du vil ha det søtere.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *