

Mandagssplitt
Lettvint dessert med bananer, sjokolade, nøtter, bær og yoghurt.
Min mor har alltid vært en mester når det kommer til å tromme sammen lettvinte og ikke så forferdelig kaloririke desserter på hverdager. Om det var puffet havre med en spiseskje syltetøy og litt melk, semulegrynsgrøt eller fruktsalat, så ble det god stemning uansett.
Dette her er en av mine vrier på hverdagsdesserten. I denne oppskriften er ikke målet at det skal være så sunt som mulig, men at det skal gå kjapt. Her tar jeg utgangspunktet i en banan, som jeg styler opp med masse godt tilbehør. Du må gjerne variere litt etter hva du har her, kakaonibs, annet nøttesmør og syltetøy gir for eksempel et like bra resultat som sjokolade, peanøttsmør og friske bær.
Yoghurten jeg har brukt her er Alpro sin med vaniljesmak, men her kan du ta litt etter smak. Noen synes nok det er best uten tilsatt søtning og vanilje.

Ingredienser til 4 porsjoner:
- 4 bananer
- 40 g melkefri sjokolade
- 2 ss hasselnøtter
- 4 ss peanøttsmør
- 1 beger vegansk yoghurt, helst med vaniljesmak
- friske bær

Framgangsmåte:
Skrell bananene og skjær de i to på langs. Og med langs så mener jeg den lengste lengden på bananen. Grovhakk sjokolade og nøtter.
Anrett bananene på tallerkener. Smør på de peanøttsmør. Topp med yoghurt, sjokolade, nøtter og bær.
