Stekte linser med tahinisaus

Herlig pannerett med sopp, linser, grønnkål, løk og en kremet tahinisaus. 

Dette er en skikkelig rask middag, stappfull av protein og god smak. Server den gjerne med pitabrød og tzatziki til for et litt større måltid.

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 2 dl tørka eller 1 kartong (ca 4 dl) hermetiske linser (samme hvilken farge)
  • 2 portobellosopp
  • 200 g grønnkål
  • 0,5 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2-3 ss olje til steking
  • salt og pepper
  • 2 ss soyasaus
  • 1 dl tahini
  • 1 dl vann
  • bitte litt sitronsaft

Framgangsmåte:

Bruker du tørka linser må de kokes før bruk. Bruker du hermetiske så holder det å sile laken av linsene og skylle de i litt kaldt vann.

Skjær soppen i ganske tykke skiver (1 cm er fint). Snitt grønnkålet (om det ikke er ferdig snittet fra butikken), skjær sjalottløk i strimler, finhakk hvitløk. Legg halvparten av hvitløken til side til sausen.

Varm opp en stekepanne til medium/høy varme og ha i 2 ss olje. Start med å steke soppen. Stek til den begynner å bli gyllen og nesten litt sprø. Krydre den med salt og pepper. Ha deretter i 1 ss olje, samt rødløk og hvitløk, stek de sammen med soppen i et par minutter, før du vender inn grønnkål. Samme prosedyre. Stek til grønnkålen begynner å bli litt sprø, ha deretter i linsene. Stek til de er gjennomvarme, hell på soyasaus og la det hele stå og surre på lav varme mens du lager sausen. Er du skikkelig kjapp rekker du å lage sausen innimellom all stekingen.

Ha resten av hvitløken i en liten bolle. Rør inn tahini, vann, sitronsaft og bitte litt salt. Hell sausen over linsene og servér!

FLERE OPPSKRIFTER MED LINSER FINNER DU HER. 

3 Comments

  1. “Bruker du hermetiske linser må de kokes før bruk. Bruker du hermetiske så holder det å sile laken av linsene og skylle de i litt kaldt vann.”

    Antar du mente at tørre linser må kokes først?

    1. Mari Hult

      Haha ja. Herlighet. Takk for at du kommenterer, skal fikse!

  2. Elisabeth

    Herlighet så fristende! Gleder meg til å teste denne

Leave a Reply to Elisabeth Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *