Ispinner med bær

Superlettvinte ispinner der du kan bruke ulike typer bær og melk. 

At jeg aldri har hatt ispinneformer tidligere! Ny verden for meg! Disse kosta ikke mange kronene på IKEA, og den dårlige samvittigheten jeg fikk for å ta mer plast inn i huset forsvant umiddelbart da jeg lovet meg selv at jeg aldri skulle skille veier med disse formene. De skal for evig og alltid bo i fryseren min med nye ispinnesmaker hver eneste uke.

Her har jeg brukt en lett-kokosmelk, du kan fint bruke den vanlige varianten med mer fett, da får du en mer kremet is. Bruker du en variant som er mer beregnet for drikking, for eksempel kokosmelk kombinert med rismelk, så går det også, da blir det en mindre kremet variant.

Det samme gjelder egentlig bær, her er det bare å kombinere etter hva du har og liker. Det eneste er at om du skal ha hele bær i isen så er det greit å bruke blåbær eller andre små bær, hele bringebær og jordbær som er frosne fast i ispinnen vil gjøre den litt tungvint å spise.

Ingredienser til 6 ispinner: 

  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss sukker eller annen søtning
  • 3 dl røde bær (gjerne frosne), her har jeg brukt 50/50 bringebær og jordbær
  • 3 ss blåbær

Framgangsmåte: 

Ha kokosmelk, sukker og de røde bærene i en foodprocessor eller blender, og kjør til du har en ganske jevn saus. Smak eventuelt til med litt mer søtt.

Hell blandingen over i isbitformer, “dryss” til slutt i blåbærene. Frys i minst 6 timer. ‘

Dersom du ikke har ispinneformer som på bildet og bruker slike former der selve pinnen står løst, da er det greit å la isen fryse i alle fall en time før du har i pinnen, slik at den får godt feste før isen fryser.

For å løsne ispinnene fra formene – dypp de i kokvarmt vann i ca 10 sekunder.  Dryss kokosmasse over ispinnene og nyt!

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK IS OG SORBET FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *