Kjøleskapsgrøt med eple og kanel

Lettvint og kjempegod frokostgrøt som du gjør klar kvelden i forveien. 

Overnattet havregrøt, altså! Så lettvint og godt! Vi rører alt sammen, setter det i kjøleskapet, og neste morgen har vi en herlig og frisk grøt klar. Jeg ser at mine amerikanske bloggerkolleger ofte varmer opp den ferdige grøten i mikrobølgeovn, men selv synes jeg at den smaker best kald. Og strengt tatt, dersom du har lyst på varm havregrøt, er det like raskt å lage den fra bunn av i gryta på morgenen som å varme den i mikroen.

Ingredienser til 1 porsjon:

  • 1,5 dl havregryn
  • 1 ss chiafrø  (eventuelt linfrø)
  • 1,75 dl mandelmelk (eller annen plantemelk)
  • 1 ss lønnesirup
  • 1 eple
  • 3 ss mandler
  • kanel

Framgangsmåte: 

Dag 1: Rør sammen havregryn, chafrø, mandelmelk og lønnesirup i en bolle. Del eplet i to. Den ene delen skjærer du i terninger, den andre sparer du til å ha på toppen. Siden toppingen blir på dag 2 er det greit å pakke dette andre halve eplet godt inn (eventuelt spise det, og spandere på deg et nytt eple i morgen). Rør inn terningene og sett blandingen kaldt.

Dag 2 – eller etter minst fire timer: Skjær den andre eplehalvdelen i terninger. Grovhakk mandlene. Har du god tid er det godt å riste de litt i en tørr stekepanne før bruk.

Ta grøten ut av kjøleskapet, ha den over i en skål og topp med epleterningene, mandelbitene og litt kanel. Spis og kos deg!

HER FINNER DU FLERE GRØTOPPSKRIFTER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *