Veganske ispinner med kokos og sjokolade

Trenger du noe å kjøle deg ned på i varmen? Hjemmelaga ispinner er en sikker favoritt!

Is er nok det beste som finnes, særlig når gradestokken viser sydentemperatur og katten har okkupert sofaplassen foran gulvvifta.

Disse er veldig enkle, med banan, kokosmelk, kakao og dadler. Bruk gjerne en annen søtning enn dadler, bare smak deg fram. Kokosmelk med høy fettprosent gir litt mer kremete is. Her har jeg brukt lett kokosmelk, da får du mer gelatokonsistens på det hele. Godt blir det uansett, spør du meg.

Ingredienser til 6 ispinner:

  • 2 bananer
  • 8 dadler uten stein
  • 0,5 dl kakaopulver
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 ss kokosmasse

Framgangsmåte:

Skrell bananene og skjær de i skiver. Rens eventuelt dadlene dersom du ikke har ferdigrensa. Ha alle ingrediensene i en blender, kjør til du har en jevn røre. Hell over i ispinneformer og frys i minst 6 timer. Dersom du ikke har ispinneformer som på bildet og bruker slike former der selve pinnen står løst, da er det greit å la isen fryse i alle fall en time før du har i pinnen. Hvis ikke vil ikke ispinnen se veldig elegant ut.

For å løsne ispinnene fra formene – dypp de i kokvarmt vann i ca 10 sekunder.  Dryss kokosmasse over ispinnene og nyt!

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK IS FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *