Soya latte-kjøleskapsgrøt

Frokost og kaffe i ett!

Kjøleskapsgrøt er min nyeste favoritt. Jeg er stadig overrasket over hvor godt det blir, og synes det er kjekt at det er så lett å variere grøten. Regelen er bittelitt mer væske enn tørt (vi snakker minimal forskjell her), ha i litt søtt og salt, og ikke minst – husk at du har grøten klar i kjøleskapet og ikke start på annen frokost når du står opp. Snakker ikke av erfaring altså.

Kjøleskapsgrøten er ikke tørr (som den ser ut som på bildene her), men grøtete og god, chiafrøene gir nesten en geleaktig konsistens på det hele. Her har jeg brukt litt tyktflytende kokoskrem på toppen, du kan også bruke planteyoghurt eller -krem. Et kaneldryss på toppen gir deg virkelig følelsen av å være på kafé i København.

Ingredienser til 2 porsjoner:

 • 5 dl lettkokte havregryn
 • 3 ss chiafrø eller malte linfrø*
 • 0,5 ts salt
 • 2 ss lønnesirup (eller annen søtning)
 • 4 dl soyamelk
 • 2 dl espresso eller kaffe
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • valgfri topping: soyakremfløte, soyayoghurt, kokoskrem, kanel

*de kan kjøpes ferdig malte, eventuelt kan du gjøre det selv i en kaffekverner eller tilsvarende

Framgangsmåte:

Rør sammen havregryn, chiafrø og  salt i en bolle. Rør inn lønnesirup, soyamelk, espresso og vaniljeekstrakt. Ha i to glass, dekk over og sett i kjøleskapet over natten.

Før servering har du på topping (kan sløyfes), og så er det bare å spise i vei!

Er det helg eller spesiell anledning eller trenger du bare litt ekstra kos? Topp det hele med et par spiseskjeer karamellsaus!

PRØV OGSÅ: Kjøleskapsgrøt med kokos, blåbær og banan. 

2 Comments

 1. Ååå dette MÅ jeg jo bare prøve
  Spiser kjøleskapsgrøt hver eneste dag. Så utrolig deilig å slippe å tenke på morgenen, hva jeg skal spise, hvor mye jeg skal spise, eller om jeg skal spise i det hele tatt. Trenger bare å åpne kjøleskapet, så får jeg svar på alt.
  Men skjønner at jeg kanskje kan øke mengden litt når jeg leser oppskriften din, for jeg pleiet bare å bruke 1 dl havregryn, 2 ts chiafrø of 2 ts hampfrø. Skal teste ut oppskriften din i morgen tidlig

  1. Mari Hult

   Haha jeg er ganske så enig, blitt totalt hekta! Angående mengde så er det kanskje greit å kjenne etter litt hva som passer egentlig, oppskriftene mine er vanligvis ganske rause i porsjonene 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *