Smuldrepai med epler og jordbær

Nydelig, lun dessertpai som passer fabelaktig både til hverdags og til fest. 

Smuldrepai er virkelig en fabelaktig dessert. Du kan bruke det aller meste av frukt og bær i bunn, og i det smuldrete laget på toppen er det også lett å variere ingrediensene – så lenge mengdeforholdet tørt og margarin er noenlunde det samme.  På videoen her har jeg brukt Berit Nordstrand-margarin som stod i kjøleskapet litt vel lenge. Det hadde begynt å få “kjøleskapssmak” på brødskiva, men den forsvant helt da jeg brukte margarinet i smuldredeigen (også før steking. Jeg ELSKER smuldredeig. Lager alltid mer enn jeg trenger).

Ingredienser til 4 porsjoner: 

  • 50 g mandler
  • 3 epler
  • 100 g jordbær (ferske eller fryste)
  • 100 g hvetemel
  • 50 g havregryn
  • 100 g sukker
  • 1 ts kanel
  • 0,5 ts vanilje
  • 100 g vegansk margarin

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en mellomstor/stor ildfast form, gjerne en paiform om du har og klarer å finne ut hvor du satte den sist gang du flytta. Du kan også bruke fire porsjonsformer.

Grovhakk mandlene. Fjern kjernene fra eplene og skjær resten i terninger. Rens jordbærene.

Ha mandler, hvetemel, havregryn, sukker, kanel og vanilje i en bolle. Rør det raskt sammen. Ha deretter i margarin og rør det hele sammen til du har en god og smuldrete deig.

Ha epler og jordbær i den ildfaste formen. Fordel smuldredeigen over. Sett inn i ovnen og stek i 25-30 minutter, du skal begynne å få litt bruke topper på deigen, men den skal ikke bli brent.

Avkjøl noe før servering. Smuldrepaien er best lun, men kan serveres kald også. Is smaker godt til.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED EPLER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *