Pasta alla norma

Lettvint pastarett med aubergine og urter.

Dette er en av de klassiske pastarettene fra Sicilia. Tradisjonelt består den av tomat, aubergine, ricotta og basilikum. Her dropper vi ricottaen, og koser oss maks med de andre ingrediensene istedenfor.

For å få auberginen ekstra god trekker vi ut overflødig vann fra den ved å bruke salt. Deretter steker vi den, før den avslutningsvis får koke litt med knuste tomater. Det er viktig å ikke koke den for lenge, da kan den bli vassen, og ingen har lyst på det.

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 1 aubergine
  • 2 ts salt + ekstra til kokevannet
  • 2 kinesiske hvitløk
  • 3 stilker basilikum (stilk og blad)
  • 200 g tørket pasta
  • 2 ss olje til steking (bruk gjerne olivenolje her)
  • 1 boks/eske (ca 4 dl) knuste tomater
  • pepper

Framgangsmåte:

Skjær auberginen i terninger med lengder på ca 1 cm. Du trenger ikke skrelle auberginen, men kutt av det harde stilkfestet i toppen. Fordel terningene utover en tallerken og dryss over saltet. La dette ligge en stund mens du gjør klar resten.

Skjær hvitløk i tynne striper. Grovhakk basilikum.

Kok pasta etter anvisning på pakken. I det den begynner å koke så finner du fram en stekepanne og varmer opp oljen til medium/høy varme. Bruk et rent kjøkkenhåndkle eller rent kjøkkenpapir og press ut overflødig væske av auberginterningene. Ha de deretter over i pannen med oljen og stek til de begynner å bli gylne på alle sider. Ha i hvitløken i slutten. Ha deretter i halvparten av basilikumen samt knuste tomater. La det putre til pastaen er ferdigkokt. Sil kokevannet av og vend pastaen inn i sausen. Smak eventuelt til med litt mer salt og pepper. Dryss over resten av basilikumen og servér pastaen rykende varm.

Tips: Har du kapers stående? De smaker skikkelig godt i denne retten.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *