

Bowl med mango og brokkoli
Kjapp middag med nudler, nøtter, grønnsaker, frukt og en nydelig tahinisaus.
Bowls er koselig mat. Så koselig at Harry og Meghan valgte å servere det i bryllupet sitt i mai! Det er noe herlig med å holde en lun bolle med mat i mellom hendene, du blir rett og slett varm og god før du begynner å spise.

Ingredienser til 2 porsjoner:
- 2 dl nøtter (på bildet er det brukt peanøtter)
- 1 brokkoli
- 1 mango
- 200 g nudler
- 1 ss olje
- 0,25 kinesisk hvitløk
- 3 ss tahini
- 1 ss miso (kan erstattes av soyasaus)
- bitte litt sitronsaft
- 3 ss vann
- salt og pepper
- 2 ss sesamfrø
Framgangsmåte:
Grovhakk nøttene. Skjær brokkoli i buketter. Skjær mango i terninger. Kok nudler etter anvisning på pakken.
Varm en tørr stekepanne opp til medium/høy varme. Ha i nøttene og rist de i noen minutter. De skal begynne å lukte godt, men ikke bli brente. Legg de til side, ha olje i pannen og stek brokkolibukettene. Mens de steker rører du sammen dressingen.
Finhakk hvitløk og ha i en skål. Rør inn tahini, miso, sitronsaft og vann. Smak til med salt og pepper.
Anrett nudlene, nøtter, brokkoli og mango i to skåler. Hell dressing og dryss sesamfrø over. Retten er klar til servering – eller klar til å dekkes til og oppbevares i kjøleskapet til neste dag.

Spiste denne idag, skikkelig nam
Så herlig å høre! Takk 🙂
Kan man bruke vanlig fullkornspasta?
Yes 🙂