veganske nutellacookies uten egg uten melk oppskrift vegetarbloggen

Nutellacookies

Herlige veganske cupcakes med hasselnøtter og kakao. 

Ingredienser til ca 18 cookies: 

  • 250 g hasselnøtter (ev hasselnøttsmør)
  • 0,5 dl rapsolje (eller annen nøytral olje)
  • 1,25 dl hasselnøttmelk (kan erstattes av mandelmelk eller soyamelk)
  • 0,5 dl hvitt sukker
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 0,25 dl lønnesirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 4 ss kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 3,5 dl hvetemel

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Ha hasselnøttene i en foodprocessor sammen med oljen og kjør til det blir nøttesmør (tenk peanøttsmørkonsistens om du er usikker).

Ha over i en bolle og rør inn hasselnøttmelk, hvitt sukker, brunt supper, lønnesirup, vaniljeekstrakt, kakaopulver, bakepulver og salt i en bolle til du har en helt jevn røre. Sikt i hvetemel og rør det hele sammen til du har en smidig og fin deig. Ha eventuelt i mer hvetemel om det er for oljete.

Ta halvannen til to spiseskjeer deig og form til en rund cookie som du presser litt ned. Gjenta med all deigen og fordel utover stekebrettene.

Bak i 16-18 minutter til kantene begynner å bli gylne. Avkjøl på rist, spis med en gang eller oppbevar i lukket kakeboks.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE COOKIEOPPSKRIFTER. 

2 Comments

  1. Heidi Cecilie

    Så med det første trinnet, skal hasselnøttene bli til nøttesmør eller fine smuler?

    1. Mari Hult

      Se der ja, det står uklart. REtter opp nå 🙂 Takk!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *