veganske vegetariske antipast tapas aubergineruller oppskrift vegetarbloggen

Aubergineruller

Nydelig forrett eller tapasrett som nesten bare består av grønnsaker. 

Jeg slutter aldri å bli overrasket over hvor mye du kan bruke grønnsaker til. I disse herlige rullene – som imponerer selv i de fineste selskapene – bruker vi aubergine som, vel, rull, istedenfor lefser eller tortillas. Og inni de har vi et herlig og skikkelig næringsrikt fyll med blant annet blomkål, spinat og soltørka spinat.

Disse tar litt tid å få laget opp, men det er ingenting vanskelig her, bare litt mange små operasjoner. Beregn en god time.

Ingredienser til 8 porsjoner (som forrett/smårett):

  • 2 auberginer
  • 3 ss olje til steking
  • salt og pepper
  • 1 blomkål
  • 200 g spinat
  • 2 kinesisk hvitløk
  • 1 pakke soltørka tomater i olje
  • 1 god kvast basilikum
  • 4 ss vegansk kremost eller rømme
  • 1 ss tørket oregano
  • 0,5 sitron
  • tannpirkere
  • chiliflak (kan sløyfes)

Framgangsmåte:

Skjær auberginene i tynne strimler på langs. Varm opp 2 ss olje til høy varme i en panne, bruk grillpanne om du har (eller en ekte grill om det passer seg). Legg godt med rent kjøkkenpapir på et fat ved siden av. Stek aubergineskivene på begge sider til de er myke, men ikke blir helt most (prøvestek en skive så forstår du hva jeg mener). Krydre med salt og pepper. Legg de ferdig stekte skivene over på kjøkkenpapiret slik at overflødig fett får renne av.

Del blomkål i buketter. Ha de i en foodprocessor og kjør til de er på størrelse med riskorn. Ha i spinat, hvitløk, soltørka tomat og basilikum og kjør videre til alt er knust.

Varm opp 1 ss olje til medium varme i en stekepanne. Ha i blomkålblandingen og surr i 4-5 minutter. Ha i kremost eller rømme, oregano, press i sitronsaft og krydre med salt og pepper.

Før servering så legger du 2-3 ss fyll på hver aubergineskive, ruller den sammen og fester den med en tannpirker. Gjenta med alle auberginskivene. Dryss eventuelt chiliflak over, og servér!

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE TAPASOPPSKRIFTER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *