Vegansk ukemeny: Uke 22, 2018

Syv vårlige veganske middager + handleliste!

Her er ukens handleliste. 

Kommentarer til handlelisten: 

  • grønnsakskraft, -buljongpulver og -buljongterninger kan brukes om hverandre
  • soyamedaljonger kan kjøpes på nett (f.eks veganlife.no) og i en del internasjonale matvarebutikker. Noen økologiske butikker har det også.
  • 2 hvitløksfedd kan erstattes av 1 kinesisk hvitløk og vice versa
  • du kan velge selv om du kjøper frisk eller tørka rosmarin og oregano
  • har du ikke rødvin (eller syns det er litt voldsomt å kjøpe for en matrett) så kan den erstattes av grønnsakskraft, gjerne kombinert med litt sitronsaft

Mandag: Søtpotet- og gulrotsuppe med smak av India

Fyldig og smakfull suppe med smak av ingefær, kokos, sitron og granateple.

Tirsdag: Vegansk spaghetti carbonara

Nydelig italiensk pastarett med tofu, fløte, spinat og hvitløk.

vegansk spaghetti carbonara oppskrift

Onsdag: Gallo pinto

Klassiker fra Costa Rica, og en perfekt rett å lage dersom du har ris- og/eller bønnerester.

vegansk vegetarisk gallo pinto fra costa rica vegetarbloggen oppskrift

Torsdag: Elins grønnsakskaker

Disse grønnsakskakene er helt fabelaktige, nemlig, ikke bare smaker de godt – de henger utrolig godt sammen også. Jeg pleier å servere de med poteter og brun saus, men de er også kjempegode med sweet chilisaus eller i burgerbrød.

veganske grønnsakskaker oppskrift

Fredag: Taco med spicy kikerter og mango

Krydra og sprøstekte kikerter, nydelig mangosalsa, guacamole og aioli – alt sammen servert i en taco. What’s not to like?

vegansk kikerttaco oppkrift

Lørdag: Gresskarfalafel

Saftig falafel med kjempegode smaker av mynte og gresskar.

vegansk vegetarisk gresskarfalafel med mynte oppskrift vegetarbloggen

Søndag: Greske grillspyd

Saftige grillspyd med smak av hvitløk, oregano og rosmarin.

veganske greske grillspyd oppskrift

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *