

Vegansk ukemeny: Uke 22, 2018
Syv vårlige veganske middager + handleliste!
Kommentarer til handlelisten:
- grønnsakskraft, -buljongpulver og -buljongterninger kan brukes om hverandre
- soyamedaljonger kan kjøpes på nett (f.eks veganlife.no) og i en del internasjonale matvarebutikker. Noen økologiske butikker har det også.
- 2 hvitløksfedd kan erstattes av 1 kinesisk hvitløk og vice versa
- du kan velge selv om du kjøper frisk eller tørka rosmarin og oregano
- har du ikke rødvin (eller syns det er litt voldsomt å kjøpe for en matrett) så kan den erstattes av grønnsakskraft, gjerne kombinert med litt sitronsaft
Mandag: Søtpotet- og gulrotsuppe med smak av India
Fyldig og smakfull suppe med smak av ingefær, kokos, sitron og granateple.

Tirsdag: Vegansk spaghetti carbonara
Nydelig italiensk pastarett med tofu, fløte, spinat og hvitløk.

Klassiker fra Costa Rica, og en perfekt rett å lage dersom du har ris- og/eller bønnerester.

Disse grønnsakskakene er helt fabelaktige, nemlig, ikke bare smaker de godt – de henger utrolig godt sammen også. Jeg pleier å servere de med poteter og brun saus, men de er også kjempegode med sweet chilisaus eller i burgerbrød.

Fredag: Taco med spicy kikerter og mango
Krydra og sprøstekte kikerter, nydelig mangosalsa, guacamole og aioli – alt sammen servert i en taco. What’s not to like?

Saftig falafel med kjempegode smaker av mynte og gresskar.

Saftige grillspyd med smak av hvitløk, oregano og rosmarin.
