

Stekte nudler med peanøttsaus og avokado
Superlettvint rett med masse gode smaker.
Jeg er stor tilhenger av at det skal være enkelt å lage skikkelig god vegansk mat. Å velge vekk kjøtt, egg og melk skal ikke være noe stress, det skal være en fornøyelse på alle vis.
Derfor jobber jeg mye med å komme fram til lettvinte oppskrifter. Denne middagen er klar på ca 10 minutter, har du ferdigkokte nudler (rester fra middagen dagen før, kanskje?) så går det ennå kjappere.
Dette er også en rett der du lett kan ha i litt grønnsaker, alt etter hva du har liggende. Stek de i litt olje før du har i nudlene, så blir det bra vet du.

Ingredienser til 2 porsjoner:
- 200 g nudler (pass på at de er uten egg)
- 3 ss soyasaus
- 3 ss peanøttsmør
- 1 ts eplesidereddik eller riseddik
- 2 ss sesamolje
- 1 ss lønnesirup
- 1 ts chilisaus
- 1 avokado
- 2 vårløk
- koriander
- 2 ss olje til steking
- sesamfrø

Framgangsmåte:
Kok nudlene etter anvisning på pakken. Sil av vannet.
Rør sammen soyasaus, peanøttsmør, eddik, sesamolje, lønnesirup og chilisaus i en liten bolle. Skjær avokadoen i skiver, vårløk i tynne ringer og grovhakk koriander.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Ha i nudlene og vend litt på de. Hell på sausen og stek til den er helt varm. Lemp nudlene med sausen over i dype tallerkner, topp med avokado, vårløk, koriander og sesamfrø.

Gleder meg til å prøve dagens oppskrift! For et gullfunn din blogg er.
Kjempegodt! Spiste begge porsjonene på en dag ;-p
Herlig!
Heii! Hvor kjøper du disse nudlene du bruker her?
Digger bloggen din forresten<3
Tusen takk for det! Jeg TROR det er helt ordinære hvetenudler fra Bunnpris eller Prix jeg har brukt her 🙂
Heisann!
Bruker du en spesiell type peanøttsmør? Jeg syns det ble litt «tørr smak» på nudlene pga peanøttsmøret, og sleit litt med å få blanda det ut. Ellers var retten helt nydelig, og jeg skal lage den igjen
ER veldig glad i Helios sine 🙂