

Hirseboller
Herlige middagsboller med gresskar, hirse og indisk krydder.
Jeg må bare si fra: Disse bollene er ingenting som kjøttboller i det hele tatt. Det er virkelig en av de oppskriftene som ikke prøver å være noe den ikke er, liksom. Hirsen knaser litt i kantene, men bollene er lette, myke og smaker mest av alt av gresskar og krydder.
De passer utmerket som en forrett med en litt skarp saus eller chutney til, de duger også om du velger å fylle opp spisebordet med masse ulike småretter.

Ingredienser til 6 porsjoner:
- 1 flaskegresskar
- 5 dl vann
- 2,5 dl hirse
- 2 ss olivenolje
- 2 ts spisskummen
- 1 ts ingefær
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts paprikapulver
- salt og pepper
- 1 ss olje
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Del gresskaret i to på langs. Skrap ut kjernene. Legg de to delene på stekebrettet med tomrommet ned. Sett i ovnen og stek til innmaten er mør, dette tar 30-40 minutter.
Kok opp vannet i en liten gryte. Ha i hirsen, ha på lokk, skru varmen ned litt og la det koke i ca 10 minutter, eller til alt vannet er absorbert. Ha av varmen og la hirsen stå i gryten under lokk i ca fem minutter. Rør deretter inn olivenolje, ingefær, gurkemeie, paprikapulver, salt og pepper.
Når gresskaret er gjennommykt tar du brettet ut av ovnen, men lar den stå på videre. Ta også vare på bakepapiret til senere. Grav ut innmaten av gresskaret med en spiseskje og rør inn i hirsen. Mos det hele sammen med en gaffel. Det skal gå an å forme små boller av massen.
Gni 1 ss olje utover på bakepapiret. Form boller av hirsemassen, fordel de utover brettet. Sett tilbake i ovnen og bak i 15-20 minutter, snu gjerne på bollene underveis.

Jeg vet knapt hva hirse er … har de det på Meny, typ?
En del Menybutikker har det, ellers får du kjøpt på helsekost eller i internasjonale matvarebutikker 🙂
Finnes også ofte under det engelske navnet millet.
Yes! Takk for innspill 😀
Kjøpte hirse for å lage grøt til baby. Baby vil ikke ha grøt, men kun ting han kan holde og putte i munnen selv. Dette er jo perfekt
ÅÅh, så fint 🙂