Her er programmet til Oslo vegetarfestival 2018

Større, bedre, nye konsepter og mer for barn er nøkkelordene når Oslo vegetarfestival om to uker arrangeres i Kubaparken i Oslo. 

– I år blir det en scene med mye spennende underholdning. Vi snakket beatboxing, slam, rap, konserter og styrkekonkurranse. Kjøp noe godt å spise, og sett deg foran senen for å bli underholdt, sier festivalsjef Heidi Røneid

– Vi har sørget for et enda bedre tilbud til barna i år. Det blir et veldig gøyalt teaterstykke, ansiktsmaling, såkurs og vi får besøk av en klovn, som skal underholde de minste. Vi ønsker at festivalen skal være et sted for hele familien, og håper at folk vil ta med barn, barnebarn, nieser og nevøer, for å kose seg og spise masse god mat.

Undertegnede stiller også opp for å holde et kokkekurs på lørdagen.

– Vi er så glade for at Mari Hult tar turen fra Stavanger også i år. Oppskriftene hennes er fantastiske og besøkende har vært så fornøyd emed foredragene tidligere. I år skal hun lære oss hvordan lage rask vegansk hverdagsmat, som i tillegg er god. Vi gleder oss, sier Røneid.

Alle kurs, foredrag og underholdning er inkludert i festivalbilletten.

Fakta Oslo Vegetarfestival 2018

  • Sted: Kubaparken
  • Når: 26-27. mai 2018
  • Dørene åpner kl 11:00
  • Dørene stenger kl 18:00
  • Nettside: oslovegetarfestival.no

Skal du på festivalen? Her kan du forhåndskjøpe billetter. 

Program

Kokkekurs

Foregår i eget telt på festivalområdet. Det er begrenset med plasser, så vær tidlig ute. Hvert kurs varer 45 min.

Lørdag:

12:00 Rask vegansk hverdagsmat
Mari Hult, Vegetarbloggen
Å velge vegansk skal være enkelt. Dette gjelder enten du er nybegynner på det grønne kjøkkenet, eller om du har vært veganer hele livet og har havnet i den berømte tidsklemma. På dette kurset får du en innføring i hvordan du lager rask og sykt god vegansk hverdagsmat, med konkrete oppskrifter som du kan ta med deg hjem.

13:00 Vegansk comfortfood
Thomas H. Olsen, Veganmannen 
På kurset vil du lære å lage en kremete og deilig mac and cheese med facon og en mettende og god grønn pai med masse krydder og grønnsaker. Disse rettene passer til både hverdag og helg, og til både barn og voksne.

14:00 Linser og bønner med magiske indiske krydder
Niru Kumra, MasalaMagic 
Linser og bønner er naturlige proteiner for vegetarianere, og kan brukes til mye mer enn salat. På kurset lærer du å hvordan kombinere linser og bønner med indiske krydder, for å lage smakfulle, næringsrike retter. Kurset avsluttes med å lage daal, en kjent indisk vegetarrett.

15:00 Sommermat med Veganmisjonen og Green Bonanza
Jane H. Johansen og Mia Frogner
Mia Frogner fra Green Bonanza og Jane H. Johansen fra Veganmisjonen slår seg sammen , og lager sommermat på vegansk vis. Det blir burger, salat, grillspyd, dressing, dip og drikke – for grillmat er absolutt noe veganerne også holder på med!

16:00 Waste-free cooking is fun
Chef Fabio Baudo, head chef at Nordvegan
Fabio will be cooking a dish that has the message «NO WASTE», where he will turn all waste from the ingredients inta into a delicious vegan dish. He would like to show everyone that all the ugly parts can be used, and we do not have to throw anything away.
Kurset holdes på engelsk. 

17:00 Rull deg til Vietnam!
Milla Vasbotten, Cu​ốn
Lær å lage de deilige, ferske sommerrullene og sausene som serveres av Cu​ốn! Det blir fokus på balansen mellom det friske og det fyldige. Milla vil også vise sine tips og triks til hvordan man ruller den perfekte sommerrull.

KOKKEKURS: Alltid god stemning på kokkekurs.

Søndag:

12:00 Hummus and Shakshouka – Mediterranean traditional food with Ori Shavit
Ori Shavit
Ori Shavit, one of the vegan culinary experts of Israel, will demonstrate how to make two of the best local dishes of her region in vegan style. Come to learn and taste!
Kurset holdes på engelsk

13:00 Vegansk comfortfood
Thomas H. Olsen, Veganmannen
På kurset vil du lære å lage en kremete og deilig mac and cheese med facon og en mettende og god grønn pai med masse krydder og grønnsaker. Disse rettene passer til både hverdag og helg og til både barn og voksne.

14:00 Burger A-B- C med Veganmisjonen
Jane H. Johansen, Veganmisjonen
Hvordan lage vegansk burger av nesten hva som helst? Jane H. Johansen fra Veganmisjonen vise hvordan. Med utgangspunkt i hva du har i skapet er det slett ikke vanskelig å komponere en skikkelig digg burger, bare man lærer seg noen grunnleggende teknikker.

15:00 Kurs i enkle veganske oster
Magdalena Bourguet, Ficus Compassion
På dette kurset skal Magdalena forklare hvordan man kan lage vegansk ost på to enkle måter! En av disse ostene kan smeltes, brukes på pizza og som ostesaus, den andre typen blir fermentert og passer best som pålegg. Ved å fermentere får vi en mer autentisk ostesmak!

16:00 Hvordan lage surdeig og brød som er godt for helsen din?
Geoffrey Boissieux, baker fra Heimebakt
Geoffrey lærer deg hvordan du lager din egen surdeig hjemme, steg for steg. Han viser deg også de ulike stadiene for å lage et sunt og velsmakende brød. Det blir smaksprøver og oppskrifter på slutten av kurset.

VEGANMANNEN: Thomas Olsen skal holde kokkekurs på festivalen.

Foredrag

Foregår i eget telt på festivalområdet. Det er begrenset med plasser, så vær tidlig ute. Hvert foredrag varer 45 min.

Lørdag:

12.00: Gøy på landet – for både to- og firbente
Anette Westgaard og Andreas Bjørnebye, Dale store gård
På Dale Store gård bor det griser, geiter, haner, ender, gjess, katter og hester, og her skal de bo til de blir gamle og grå. Hør om hva som fikk Anette og Andreas til å flytte fra bylivet og starte et fristed for dyr, bli kjent med dyrene på gården og hør hvordan det er å drive gården.

13.00: Fra dyrevern til miljøvern: To sider av samme sak?
Mia Frogner, Green Bonanza
Mia Frognerhar to likestilte grunner til å være veganer: Dyra og miljøet. Hør hvorfor hun mener at det er nettopp de som står for dyrevelferd som har muligheten til å skape reell endring for miljøet, og få tips til hvordan du kan bli mer miljøvennlig i hverdagen.

14.00: 22 dager som veganer – tar du utfordringen?
Hilde Valbjørn Hagelin, Veganerutfordringen
Velkommen til et inspirerende foredrag om hvordan du enkelt kan komme i gang med å spise grønnere. Med Veganerutfordringen kan du prøve deg som veganer i 22 dager. Du får masse hjelp, støtte og inspirasjon underveis – og til og med din egen mentor.

15.00: Har kosten betydning for gode treningsresultater?
Hege Jenssen
Er det mulig å bygge muskler, uten å spise kjøtt? Hvordan kan det du spiser påvirke hvilke resultater du får på trening? Og er det mulig å være toppidrettsutøver på plantekost? Hvis du ønsker tips til hvordan du kan få bedre treningsresultater på 100 % plantebasert diett er dette foredraget for deg.

16.30: Speeddating
Møt kjærligheten på speeddating for veggiser.
Her treffer du andre single veggiser og får snakke med hver enkelt i noen få minutter. Fortell litt om deg selv og bli kjent med den andre, før du flytter videre til neste person. Det er ingen påmelding til speeddatingen, møt opp og du vil få tildelt en plass. NB. Begrensede
plasser så vær tidlig ute, her er det førstemann/-kvinne til mølla. Dersom det er nok interesse vil det også settes opp egne grupper for homofile og lesbiske.

Søndag:

12.00: Å følge drømmen
Anders Gire Dahl, Grønt skift
Anders hadde en mastergrad i fornybar energi og en god jobb, men følte seg likevel innestengt. I dette foredraget forteller han om hvordan han brøt seg fri for å forfølge sin drøm. Nemlig drømmen om økologiske og etiske klær, laget på vindkraft og solenergi, og nye tekstiler av lokale ressurser som tang og bjørk.

13.00: Vegetarkost og plantemat i helse og sykdom
Dagfinn Aune
Hvordan kan vegetar- og vegankost virke forebyggende mot hjerte- og karsykdommer, kreft, type 2 diabetes og prematur dødelighet? Hvilke matvaregrupper virker positivt mot disse sykdommene? Dagfinn Aune (PhD, førsteamanuensis) presenterer den nyeste forskningen på området.

14.00: The vegan revolution
Ori Shavit
In only a few years veganism has become very popular in Israel. More than 5 percent of the population is vegan, and there are hundreds of vegan and vegan-friendly restaurants. How have local organisations and people worked in order to make veganism so popular?
Foredraget holdes på engelsk

15.00: Activism and self care
Martin Skadal
Martin Skadal is a 22 year old activist, entrepreneur and social media influencer from Bergen.He will talk about his way to this dedication, current status in Norway of activism, how everyone can make a difference and the importance of taking care of ourselves.
Foredraget hodes på engelsk

16.30: Networking
Vil du åpne en vegetarkafé, gi ut kokebok, lage klistremerker eller en app, og trenger samarbeidspartnere? Eller har du bare lyst til å «gjøre noe» og vil møte andre som også har lyst til å jobbe med vegetarprosjekter? På networking-sesjonen på Oslo Vegetarfestival får du møte mange ildsjeler, og kanskje dere kan finne et felles prosjekt. Networking foregår som flere lynmøter, hvor du får snakke med ulike personer i fem minutter. Her kan du fortelle hva du gjerne vil jobbe med, hva du er flink på og kanskje er personen en perfekt samarbeidspartner for deg? Påmelding er ikke nødvendig, møt opp i foredragsteltet senest 16.30.

PANELSAMTALE: Bilde fra fjorårets festival. I år blir det utendørs scene, samt telt til kurs og foredrag.

Underholdningsscenen

Scenen står plassert rett ved matområdet på festivalen.

Lørdag:

12:00 Politisk debatt
Hvordan vil politikerne legge til rette for at vi skal spise mer plantebasert? Hvordan kan vi produsere mer vegetabilsk mat i landbruket? Hvordan ser partiene på vegetarisk mat som en del av løsningen for klimakrisen? Det blir også tid til å spørsmål fra salen. Varighet 45 min.

13:15 Droolian
Droolian er en beatbox-veteran med lang erfaring. Vi vil få høre ekte lyder, harde rytmer og chille grooves, med en klype galskap. Her blir det rått og direkte rett i mikken, samt live oppbygging av beats med loopstation. Varighet 15 min.

13:45 Herr Pedersen
Herr Pedersen er et Oslobasert indie – pop/rock – band med elementer av world music. På scenen leverer de ekte energi og en genuin musikalsk nerve som både gir deg gåsehud og dansefot. Samtidig blir du invitert på en reise inn i et helt særegent tekstunivers. Varighet 60 min.

15:15 Bru og Martin Massiv
Rapperne Bru og Martin Massiv er aktive både sammen og på hver sin front med musikkutgivelser, konserter og battles. I tillegg driver de med improvisert rap, også kjent som freestyle. Her er ingenting skrevet på forhånd, og alt fra dagens hendelser til deg i publikum kan styre innholdet. Varighet 20 min.

16:00 Guro von Germeten
Guro von Germeten leverer musikk i landskapet «Tom Waits møter Alf Prøysen og Edith Piaf på Kate Bush-piller». Med sitt lille røde trekkspill inviterer hun oss inn i et landskap av lidenskap, mørke cabaretbuler, lengselsfull sjø og kjærlighet til mennesket. Varighet 45 min.

17:00 Styrkekonkurranse med Hege Jenssen
Vis at også veggiser er sterke! Hvor mange push ups klarer du på rad? Det blir en gutteklasse og en jenteklasse., og en veteranklasse for de over 50. Vi lover fine premier til vinnerne og noe til alle som deltar. Møt opp foran scenen – for å delta eller for å heie!

Søndag:

13:00: Panelsamtale – hvorfor satser vi på vegetarmarkedet
Det siste året har flere store aktører kastet seg på vegetarbølgen. Hvorfor satser de på vegetarmat nå og hva kan vi vente oss framover?
Møt noen av de største aktørene i matbransjen, hør hva de planlegger og få svar på det du lurer på. Varighet 45 min

13:15 Nikki Oniyome
Nikki Oniyome’s musikk er en blanding av de mørkeste og gladeste elementene fra 1980-tallets retromusikk, elektronika, indie, folk og psychedelia. Musikken er en ekte øreorm med dramatisk stemmeføring, spennende tekster og et lydlandskap som nærmer seg det filmatiske. Varighet 30 min

14:15 Historien om en humle
Katarzyna Bartkowiak
Katarzyna Bartkowiak bruker papirdukker når hun forteller oss historien om en humle som skal bygge sitt eget dronningrike. Hun er skuespiller, og bruker både sang og instrumenter i sine fortellinger. Passer for barn 0 – 8 år. Varighet 20 min.

15:00 Tryll og tøys med klovnen Knut
Klovnen Knut er utdannet førskolelærer, men jobber heltid som klovn, tryllekunstner og julenisse– tullekunstner. Det som gjør Klovnen Knut. Han er original, allsidig og underholder både voksne og barn samtidig. Varighet 30 min.

15:45 Slampoesi
Med poetene Fredrik Martinsen, Oda Aunan og Marius Abrahamsen. Varighet 30 min.

16:30 Herr Pedersen
Herr Pedersen er et Oslobasert indie – pop/rock – band med elementer av world music. De har i pressen blitt sammenliknet med både Dum Dum Boys og De Lillos.

Andre arrangementer:

Balkongdyrking – et såkurs for nybegynnere
Camilla Storm, Nyttigehager
Dyrk dine egne smaksopplevelser i vinduskarmen eller på balkongen. Et praktisk såverksted, der du vil lære hva frøet trenger for å bli til mat på din tallerken. Det du sår og prikler tar du med hjem. Varighet ca 30 min. Begrenset med plasser, «førstemann til mølla». Tid: Kl. 13 og 15 begge dager Sted: Eget telt ved inngangen.

Den fantastiske kaffegruten – lag en pleiende kroppskrubb
Siri Mittet, Gruten
Ta med: et tomt syltetøyglass eller lignende for å ta med kaffeskrubben hjem. Varighet ca 30 min. Maks 20 deltagere, «førstemann til mølla».
Tid: Kl. 16 begge dager Sted: Såkursteltet ved inngangen.

Ansiktsmaling for barn
La barna bli malt som sitt yndlingsdyr hos våre flinke ansiktsmalere. Tid: Kl. 12-15 på lørdag og kl. 11-14 på søndag. Sted: Eget telt ved inngangen

Vegetarfestivalen etterfest
Norsk vegansamfunn inviterer til etterfest for Oslo Vegetarfestival 2018!  Kom og treff andre vegan- og vegetarinteresserte over noe godt å drikke, og ta en matbit om du har plass. Peloton byr på vegansk pizza, en rikholdig drikkemeny og god stemning. Les mer her.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *