

Vegansk ukemeny: Uke 20, 2018
En frisk og god mai-meny med årets første grillmat, samt ekstra godsaker til nasjonaldagen.
Ukens meny krever litt ekstra siden vi har 17. mai på torsdag. Jeg har samlet middagene som vanlig under, men trenger du mer 17. mai-tips så har jeg jo det også.
Her er alle mine beste 17. mai-oppskrifter inkludert masse kaker i rødt, blått og hvitt.
Tapas til 17. mai? Her er mine beste oppskrifter.
Og så var det ukemenyen da…
Kommentarer til handlelisten:
- To oppskrifter skal ha sorte bønner. Her er det ment tørka. Du må gjerne bruke hermetiske – isåfall dobler du mengden og dropper bløtlegging og koking. Det holder å skylle bønnene i litt vann.
- 1 kinesisk hvitløk kan erstattes av hvitløksfedd og vice versa
- du skal ha 1 stor pakke spinat til en oppskrift, 1 pakke babyspinat til en annen. Det er helt innfor å kjøpe 2 vanlige (store) pakker spinat og bruke til begge oppskriftene her.
Fyldig og mettende mandagssuppe med smak av Asia.

Kjempegod taco med chilistekte bønner, mango og avokado.

Nydelig comfort food med ekstra grønnsaker.

Torsdag: Cosucous med ovnsbakt pastinakk
Du har kanskje store matplaner for nasjonaldagen, tradisjonen tro skal det jo spises en del! Likevel tok jeg med denne – dette er en nydelig couscousrett som kan være tilbehør på buffeten eller grillmaten, men den fungerer også herlig som en middag utpå kvelden når du er litt mettet på feiring og bare vil ha en enkel, frisk middag.

Fredag: Enchiladas med tofuricotta og salsa verde
Maistortillas fylt med tofuricotta med spinat, og toppet med en grønn saus med paprika, chili og koriander. Utrolig godt!

Saftige og smakfulle veganske burgere med bønner og søtpotet.

Søndag: Falafel av røde linser
Nydelig falafel der vi bruker linser istedenfor kikerter.

Hei! Tusen takk for en flott blogg og mange ideer. Nå kan jeg spise mer veganermat også og det gleder jeg meg til. Ha en fin kveld!
Tusen takk for fin kommentar <3
Hei, tusen takk for supre oppskrifter! Ukemenyen er kjempebra, men handlelisten hadde vært enklere å bruke om oppskriftene kunne legges ut med samme antall porsjoner? Nå er noen ingredienser i handlelisten til en middag med 4 porsjoner, mens andre rekker til 2 porsjoner (og man må lete for å vite hvilke). Som oftest er man jo samme antall personer til middag hver dag og da er det greit å vite om alle ingrediensene på handlelisten er til feks 2 eller 4 porsjoner.