vegansk vegetarisk mat fra costa rica oppskrift vegetarbloggen

Piccadillo de vainica y zanahoria (latinamerikansk blanding)

Herlig costaricansk middagstilbehør med grønne bønner og gulrøtter. 

Samlingen av costaricanske oppskrifter her på bloggen bare vokser og vokser. Og for å få et stort arkiv er jeg avhengig av både hovedretter, småretter, snacks og kanskje litt kjedelig tilbehør. Denne retten havner i sistnevnte kategori, men den har likevel fortjent en plass her. Dette er nemlig nødt å være oppskriften som har inspirert posene med “amerikansk blanding” som alle husker med gru fra barndommen. Bare at når vi gjør det på costaricansk vis så steker vi grønnsakene akkurat nok, slik at de blir crispy og ikke kokt nesten til mos. I tillegg har vi i litt løk, litt hvitløk, litt salt, litt pepper, og tilsammen så blir det herlig middagstilbehør.

Så neste gang du er på vei til frysedisken for å plukke opp grønnsaker – ta en u-sving tilbake til grønnsaksdisken, plukk med deg 3-4 ingredienser og gi deg selv en klapp på skulderen!

Ingredienser: 

  • 500 g grønne bønner (jeg har brukt bobbybønner her)
  • 2 gulrøtter
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • litt vann
  • salt og pepper

Framgangsmåte: 

Skjær bønnene i 2-3 biter, kutt av de harde endene. Skrell gulrøttene. Skjær de først i to på langs, deretter i skiver. Finhakk sjalottløk og hvitløk.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha først i løk og hvitløk, la de steke i et minutt. Ha deretter i bønnene, stek videre i et par minutter. Hell deretter på litt vann (3-4 spiseskjeer), og ha i gulrøttene. La det hele stå på varmen til gulrøttene begynner å bli litt myke inni. Smak til med salt og pepper og servér!

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER FRA COSTA RICA. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *