Veganer? Da må du ta B12

Reklame for BioActive B12

Jeg får ofte e-post og meldinger på Facebook fra nye veganere og vegetarianere (eller foreldrene deres), med spørsmål om hva de må tenke på når det kommer til næringsstoffer og plantebasert kosthold. Journalister spør meg også om dette fra tid til tid, og svaret jeg gir på alle henvendelser er alltid det samme: “Jeg er ingen kostholdsekspert. Ta kontakt med HePla (helsepersonell for plantebasert kosthold) – de kan dette. Det eneste jeg vet helt sikkert er at alle veganere må ta B12.” Kilder: HePla og Norsk vegansamfunn.

Er du vegetarianer eller “kjøtteter”? Det er godt mulig du også må ta B12. Les mer hos Norsk vegetarforening. 

Vitamin B12 er et vitamin som er livsnødvendig og viktig for normal nervefunksjon og dannelse av blodceller – særlig røde blodlegemer og noen typer hvite blodlegemer. B12 støtter også immunforsvaret, vitaminet inngår i energistoffskiftet og homocysteinstoffskiftet, og bidrar til en normal psyke. Vitaminet kan ikke lages i kroppen og må derfor tilføres gjennom kosten. Og spiser du ikke kjøtt så er det ikke lett å få i seg B12 via kosten. Kilder: NHI og Pharmanord

Med et dagsbehov på under et milligram, er det utrolig å tenke på hva de bittesmå mengdene klarer å utrette i kroppen vår.  De vanligste symptomene på B12-mangel er tretthet og utmattelse.

Vil du vinne et års forbruk av B12? Klikk her for å komme til konkurransen der tre vinner kan få et års forbruk av Bioactive B12 hver. 

Markedets første B12 tablett med direkte opptakelighet

Da jeg begynte med vegansk kosthold så bestilte jeg B12 fra utlandet. Dette er ikke lengre nødvendig. I fjor ble grensene for B12 i kosttilskudd opphevd. Som et resultat av dette har Pharma Nord Norge nå lansert den sterke, vegetarvennlige og velsmakende suge- og tyggetablett BioActive B12, som sørger for at du får all den B12en du trenger. Hver pakke har 60 tabletter som tas daglig, så da er du dekket i cirka to hele måneder. Som en ekstra bonus så er de rosa 😀

BioActive B12 er markedets første B12 tablett med direkte opptakelighet. For å forklare: B12 vitaminet finnes i flere utgaver. I kosttilskudd er den vanligste typen cyanocobalamin. Denne varianten krever en aktivering i kroppen, før den kan utnyttes. Den aktive formen, methylcobalamin, krever ingen aktivering, og mange opplever at de får best effekt av aktivt B12. Forskning har dessuten vist at man kan oppnå et tilstrekkelig nivå av B12 med sterke sugetabletter, hvor B12 opptas via munnslimhinnen.

BioActive B12 kan kjøpes på Life, Sunkost, H-kjeden og på Pharma Nords hjemmeside.

Pass på verdiene dine

For å være på den sikre siden når det kommer til både B12 og andre vitaminer etc, så pleier jeg å ta blodprøver hos legen min, helst to ganger i året. Slik passer vi på at jeg alltid har verdier innenfor de anbefalte rammene. Dette bør jo egentlig alle gjøre, ikke bare vegetarianere. Strengt tatt så vil jeg tørre å påstå at et variert vegansk kosthold er noe av det beste du kan utsette kroppen din for, hvor mange livstilssykdommer forbindes med å spise for mye grønnsaker liksom?

Nå kan tre vinnere få et års forbruk av BioActive B12 hver. Klikk her for å delta i konkurransen!

1 Comment

  1. Takk for tipset
    Ha en fin dag

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *