vegansk mais piccadillo fra costa rica vegetarbloggen oppskrift

Picadillo de chayote con maiz

Nydelig kremet grønnsaksrett med squash og mais. 

Picadillo (spansk uttale: [pikadeʎo]) er en tradisjonell rett i mange latinamerikanske land. Navnet kommer fra det spanske ordet picar, som betyr “å hakke” eller “å kutte”.

Tidligere har jeg lagt ut oppskrift på en picadillo med papaya, denne gangen er det chayote som har hovedrollen. “Cha-kaffårnåge?”, lurer du kanskje på, så her kommer en liten forklaring.

Chayote er en grønnsak som stammer fra Mellom-Amerika, der den var vanlig hos aztekerne. Spanjolene brakte denne grønnsaken til Europa, og derfra har den spredd seg til Afrika og Asia. Chayote tilhører gresskarfamilien, men ser ut som en stor lysegrønn pære med litt ruglete skall. Den finnes i flere størrelser, men mest vanlig er 10 – 12 cm. Fruktkjøttet er hvitt, fast og sprøtt, og i motsetning til andre gresskar eller squashvarianter, har den en stor kjerne i midten. Den hvite kjernen er flat og hard, og kan være flere cm lang. Smaken på chayote er ganske nøytral, litt søtlig og minner om agurk eller squash. Får du ikke fatt i chayote så bruker du bare vanlig grønn squash i denne oppskriften.

Kilde: Frukt.no

Ingredienser: 

  • 1 squash (gjerne chayote om du får tak i – men det er ikke lett!)
  • 1 rød paprika
  • 1 sjalottløk
  • 1 boks mais
  • 1 ss olje til steking
  • 2-3 dl kokosmelk
  • salt og pepper

Framgangsmåte: 

Skjær squash og paprika i terninger. Finhakk sjalottløk. Hell laken av maisen.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte eller panne. Ha først i squashen og stek den til den begynner å bli gyllen. Ha deretter i paprika og sjalottløk og fres det i et par minutter til. Hell på kokosmelk og la det hele koke opp. La det koke i noen minutter, smak til med salt og pepper, og rør inn maisen rett før servering.

FLERE OPPSKRIFTER FRA COSTA RICA FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *