Patacones

Sprøstekte kokebananer som kan spises som snacks eller istedenfor fries. Blant annet. 

Patacones er dobbelstekte skiver av kokebanan (plaintains). Med litt ulike navn så finnes de i Puerto Rico, Honduras, Nicaragua, Cuba, Den dominikanske republikk, Venezuela, Cuba, Den Dominikanske republikk, Haiti, Colombia, Panama, Venezuela, Ecuador og altså Costa Rica. De kan også bli funnet i vestafrikansk mat, der de kalles plantain crisps.

Grønne (umodne) kokebananer blir skrelt, skåret lengdevis, diagonalt eller breddevis, og deretter stekt to ganger. De rå skivene stekes kjapt på hver side til de er gylne fargen, deretter tørkes overflødig olje av de og de blir “slått” flate. De flate kokebanen blir deretter stekt igjen til de er sprø og gyldenbrune.

Patacones er saltet og spist mye som potetgull eller fries. I noen regioner er det vanlig å dyppe dem i mojo (en hvitløkssaus) eller ají. Denne maten finnes i alle varianter av karibisk mat, og serveres som tilbehør til det meste.

Ingredienser: 

  • 2 kokebananer/plantains
  • vann
  • salt
  • olje til steking
  • pepper

Framgangsmåte: 

Skrell bananene og skjær de i skiver på 2-3 cm. Legg disse i vann med litt salt i, la de ligge i ca 15 minutter. Tørk av vannet.

Varm opp olje til medium varme i en stekepanne. Legg kjøkkenpapir eller et rent kjøkkenhåndkle ved siden av, samt en tallerken til etterpå.

Stek bananbitene til de er gylne å begge sider (altså – stek de runde sidene som du har skjært, ikke lengdene). Legg en og en bit på kjøkken papiret. Nå skal de presses ganske flate. Du kan bruke bunnen av et glass eller flaske til å gjøre dette, jeg valgte å legge et lag kjøkkenpapir oppå og bare presse med håndflaten. Du kan også legge de mellom to tallerker. Legg de flate bananbitene over på tallerkenen.

Når dette er gjort så skal bananskivene sprøstekes. Dette kan gjøres enten i ovn (220 grader i 10-12 minutter) eller i panne med olje på høy varme. Sistnevnte tar bare et par minutter på hver side, så her går det fort.

Krydre med salt og pepper og server patacones rykende varme.

De smaker kjempegodt som tilbehør til annen costaricansk mat, du kan også servere de som snacks med en god dip til.

FLERE VEGANSKE OPPSKRIFTER FRA COSTA RICA FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *