Picadillo de papaya

Nydelig costaricansk picadillo med en herlig kombinasjon av rå, søt frukt og stekte, salte grønnsaker. 

Picadillo (spansk uttale: [pikadeʎo]) er en tradisjonell rett i mange latinamerikanske land. Navnet kommer fra det spanske ordet picar, som betyr “å hakke” eller “å kutte”.

I det costaricanske kjøkkenet består stort sett picadillo av en frukt eller grønnsak som bærer navnet til retten (picadillo de vainica, picadillo de chayote etc). Sammen med denne ingrediensen får du ofte picadilooen med en blanding av stekt paprika, løk, eventuelt hvitløk, krydder og/eller urter. Noen picadilloer har proteinkilder i seg, men det er ikke viktig.

Picadillo serveres ofte med tortillas eller ris.

I denne varianten er det papaya som spiller hovedrollen. Papayaen jeg brukte her var på 1 kilo, og jeg fikk kjøpt den for cirka en femtilapp på en internasjonal matvarebutikk. Uten å vite for sikkert så vil jeg anta at det er rimeligere enn i vanlige dagligvarebutikker – men det er godt mulig jeg tar feil her.

Ingredienser til en stor skål: 

  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 rød paprika
  • noen stilker koriander
  • 1 ss olje til steking
  • salt og pepper
  • 1 moden papaya

Framgangsmåte: 

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær paprika i terninger og grovhakk koriander.

Varm opp oljen til meidum varme i en panne. Ha i sjalottløk, hvitløk og paprika, la det surre til løken begynner å bli myk. Krydre med salt og pepper.

Skjær skallet av papayaen. Del den i to på langs og fjern steinene. Skjær fruktkjøttet i terninger – jeg synes det er best med ganske store biter.

Ha løkblandingen, korianderen og papayaterningene i en bolle og vend alt godt sammen. Retten kan oppbevares tildekket i kjøleskap om du ikke serverer den med en gang.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER FRA COSTA RICA. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *