veganske mais fritters fra costa rica barbudos oppskrift

Barbudos

“Fritters” av grønne bønner – herlig smårett som smaker aller best bare med en god saus til. 

Barbudos har hjulpet Costa Ricas mødre med å lure i ungene grønnsaker i generasjoner. Disse “frittersene” er sprø, smakfulle og enkle å lage. De består av grønne bønner som såvidt er kokt (slik at de fortsatt er crispy), som deretter blir vendet i en røre med egg i. Eggene bytter vi superlett ut med kikertmel, som både er glutenfritt og høyt på protein.

Server som smårett, som en tapasrett, på en buffet eller som tilbehør til et større måltid.

Framgangsmåte: 

 • 500 g grønne bønner
 • 1 ss linfrø
 • 3 ss varmt vann
 • 1 dl polentamel (eller annet maismel)
 • 1,5 dl kikertmel
 • salt og pepper
 • eventuelt litt vann
 • olje til steking

Framgangsmåte:

Kok opp godt med vann i en gryte. Skjær tuppene av bønnene, skjær deretter bønnene i 2 eller 3 like store deler. Ha de i det kokende vannet og kok i et par minutter – de skal fortsatt være ganske stive.

Knus linfrøene i en kaffekvern eller tilsvarende. Rør de ut i det varme vannet. Rør inn polentamel, kikertmel, salt og pepper. Jobb det hele sammen til en tyktflytende røre spe eventuelt med litt vann om det blir for tørt. Vend inn bønnene.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ta ut en god spiseskje av bønnerøren og legg i pannen. Gjenta med mer av røren, men pass på at det blir gode mellomrom mellom klattene. Stek gylne på hver side, det tar ikke mange minuttene. Gjenta med resten av røren.

Servér rykende varme, lune eller kalde.

NB På bildet er de servert med litt koriander samt chiliflak.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER FRA COSTA RICA. 

2 Comments

 1. hva er forskjellen mellom polenta og maismel?

  1. Mari Hult

   Polenta-mel er en veldig grov type maismel 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *