vegansk vegetarisk gallo pinto fra costa rica vegetarbloggen oppskrift

Gallo pinto

I dag er det fire år siden jeg møtte en av mine aller kjæreste venner for første gang. Jeg har skrevet om Calle før både her på bloggen og i boken min, så for dere som følger meg begynner det nok å bli et kjent navn etterhvert. C liker å dra på surfeferier til varmere strøk, og har et hjerte for Costa Rica. Han liker både folkene, naturen, surfen og alt landet har å by på, og maten da. Lur som han er kjøpte han med seg en kokebok med costaricansk mat hjem til meg, først og fremst som en koselig gave, men en gave med frynsegoder har det vist seg.

Costa Rica: Noen som kan forstå hvorfor Calle liker seg så godt her…?

Jeg tok fram boken i påsken og begynte å prøve ut oppskriftene. Både jeg og C ble raskt begeistret for maten der, jeg begynte å google, lese meg opp på det Costa Rica og maten de spiser der, og det resulterer altså i to temauker her på bloggen. Jeg håper dere vil følge med og bli like glad i maten som vi har blitt! Vi starter med Gallo pinto – en rett som definerer det costarikanske kjøkkenet. Vel bekomme!

Ingredienser: 

 • 1 boks (ca 4 dl) hermetiske små bønner eller 2 dl tørka som du bløtlegger og koker
 • 4 dl ferdig kokt ris eller 2 dl som du koker selv
 • 1 liten gul løk
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 1 rød paprika
 • 1 bunt koriander
 • 2 ss olje
 • salsa lizano om du har* 
 • salt og pepper

*kan erstattes av vegansk Worcestershire sauce, eventuelt soyasaus, eventuelt sløyfes helt

Framgangsmåte: 

Dersom du bruker hermetiske bønner så siler du av laken og skyller de i litt kaldt vann. Bruker du tørka kan de bløtlegges et par timer for deretter å kokes møre i godt med vann. Koker du risen selv gjør du det etter anvisning på pakken. Pass på å sile av alt overflødig vann.

Finhakk løk og hvitløk, skjær paprika i små terninger. Grovhakk koriander.

Varm opp oljen til medium varme i en panne. Surr løk, hvitløk og paprika til det er mykt, bruk gjerne 5-10 minutter på dette. Ha deretter i bønner og ris, og vend det hele sammen slik at alt blir stekt. 5 minutter skal holde. Vend inn koriander, og smak eventuelt til med salsa lizano samt salt og pepper.

12 Comments

 1. Så spennende! Må få laget det en dag, for det ser skikkelig digg ut.

  Håper du får en fin uke!

  1. Mari Hult

   Tusen takk for det 😀 Fin uke til deg og!

 2. Ser skikkelig digg ut! Nam! (Bare en liten påpekelse, men det står at hermetiske bønner bløtlegges og kokes møre… 😉

  1. Mari Hult

   Haha det gjør det ofte med meg. Rask i svingene! Takk for kommentar, fikser med en gang <3

 3. Får du tak i Salsa Lizano i Norge? Har lett overalt!

  1. Mari Hult

   Jeg fikk det i gave :/ Beste er nok å bestille på nett! Fant denne hos Amazon som ser vegansk ut: https://smile.amazon.com/Lizano-Salsa-24-7-Oz-700ml/dp/B005TBURAI/ref=smi_www_rco2_go_smi_g1405964225?_encoding=UTF8&*Version*=1&*entries*=0&ie=UTF8&th=1

 4. Denne var kjempegod, enkel og mettende. Jeg lagde den med gulerøtter istedet for paprika siden det var det jeg hadde i kjøleskapet. Takk for gode oppskrifter!!

  1. Mari Hult

   Så hyggelig å høre <3

 5. Anastasia

  Blitt til min favoritt go-to oppskrift. Billig for en student!

  1. Mari Hult

   ÅÅÅÅ nå ble jeg glad! 😀

 6. Hei, hvor mange posjoner er denne oppskifter?

  1. Mari Hult

   Oi beklager. Den holder til to porsjoner 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *