vegansk vegetarisk spinatsaus oppslag

Spinatsaus

En overraskende god saus med hvitløk, koriander, mynte og spinat. 

Når du begynner å lage spinatsaus til kosemåltidene dine så er det kanskje på tide å tatovere “veganer” i panna. Dette høres i alle fall ut som noe jeg aldri ville laget for 10 år siden, for å si det sånn.

Men det slutter aldri å overraske meg over hvor mye smak det er i rene grønnsaker og urter, og sammen med litt salt, pepper, eddik og olje så blir dette en skikkelig digg saus. Servér til tapas, på veganske “kjøttboller”, eller pensle over grønnsaker på grillen.

Ingredienser til 1 skål:

  • 1 lime
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 200 g spinat
  • 1 stor kvast koriander
  • 1 kvast mynte
  • salt og pepper
  • 2 ss rødvins- eller hvitvinseddik
  • 0,5-1 dl olivenolje

Framgangsmåte:

Riv skallet av limen og press ut saften. Ha begge deler i en foodprocessor. Fjern skallet fra hvitløken og ha i den og. Tilsett også spinat, koriander, mynte, salt, pepper og eddik. Kjør til alt er knust. Hell i litt og litt olivenolje mens maskinen går – til du får ønsket konsistens på spinatsausen. Smak eventuelt til med litt mer salt og pepper.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SAUSER OG DIPPER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *