Potetpletter

Rester av kokt potet og kokt søtpotet har aldri smakt så godt!

Mormoren min tok alltid så godt vare på middagsrester. Om det var en halv kokt potet som ikke ble spist så ble den pakket godt inn og lagt i kjøleskapet. Noen rester ble servert om igjen i sin originale form dagen etterpå, men akkurat potetene pleide hun å steke opp i panna slik at de ble minst dobbelt så gode neste dag. Gjekk hvilke dager jeg dro på besøk liksom.

Her har jeg gjort noe av det samme – bare kombinert kokt potet og kokt søtpotet, most de sammen litt og stekt de i ovnen. Du trenger ikke begge typene her, oppskriften vil virke like bra med bare potet eller bare søtpotet. Du kan også være litt halvcrazy og kaste en gulrot eller bete inn i miksen og. Bra blir det uansett.

Servér plettene som middagstilbehør, eller jazz de opp med en god aioli og server som tapas.

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 1 ss olje
  • 3 mellomstore poteter
  • 2 mellomstore søtpoteter
  • salt og pepper

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et brett med bakepapir, gni dette inn med oljen.

Dersom du ikke har poteter som er kokt allerede: Kok opp godt med vann i en gryte. Skrell poteter og søtpoteter og skjær de i store terninger (ca 2 cm). Har terningene over i det kokende vannet og kok til de såvidt er møre (de skal ikke bli særlig myke. Kok de heller for lite enn for mye om du er i tvil).

Sil av vannet og ha terningene over i en bolle. Mos dem med en gaffel, ha i salt og pepper og rør det kjapt sammen. Form pletter av blandingen (den er ganske myk nå, det er ikke så farlig, den vil få sprø kanter i ovnen. Fordel utover på stekebrettet, vend de i oljen (ha gjerne på litt mer olje her). Sett i ovnen. Bak i 20 minutter, ta ut brettet og snu plettene bak de deretter i 10-15 minutter til. De skal bli sprø men ikke brent.

Servér rykende varme!

NB På bildene har jeg drysset hakket bladpersille over plettene. Dette står ikke i ingredienslisten.

FLERE VEGANSKE TAPASOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *