

BBQ-kikerter
Herlige kikerter som kan serveres som snacks, på salater, som topping på supper og i tacos. Faktisk.
Ingenting er som kikerter! Tenk at en belgfrukt så stappfull av protein og god næring også kan være SÅ god! Disse her skulle egentlig bli litt bacon-aktige i smaken, men da de kom ut av ovnen så var det bbq-smaken som virkelig stod fram. Jeg serverte de opprinnelig som en liten tapasrett, men ser at bruksområdet er så utrolig mye større. En kjekk oppskrift å ha i repertoaret sitt!

Ingredienser:
- 4 dl tørka eller 2 bokser (ca 4 dl hver) hermetiske kikerter
- 1 dl soyasaus
- 2 ss tomatpuré
- 2 ss lønnesirup
- 1 ss liquid smoke
- 3 ss næringsgjær
- bittelitt pepper
- 2 ss olivenolje
Framgangsmåte:
Start med kikertene. Dersom du bruker tørka må de bløtlegges over natten for deretter å kokes møre (ca 1 time). Bruker du hermetiske så holder det å helle laken av kikertene og skylle de i kaldt vann.
Ha kikertene over i en bolle, rør inn soyasaus, tomatpuré, lønnesirup, liquid smoke, næringsgjær og pepper. La de stå og marinere i en halvtime (eller lengre om du har anledning til det).
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en stor ildfast form.
Når ovnen er varm så løfter du kikertene ut av marinaden og over i formen. Det gjør ingenting om litt av marinaden blir med. Rør inn olivenoljen.
Sett inn i stekeovnen, bak i 30-40 minutter. Vend på kikertene underveis. Stek til de er gylne og sprø (men pass på at de ikke blir brente).
Ta ut av ovnen, server de varme, lune eller kalde. Spiser du ikke alle på en gang så kan de oppbevares i en lufttett beholder ved romtemperatur i inntil 5 dager.

Dette oppskriften gikk i susen for meg 😀
Høres bra ut! 🙂