

Veganske snickers
Nydelig vegansk konfekt med peanøtter, karamell og sjokolade.
Disse her altså! Herlighet så gode! De smaker faktisk som vanlige Snickers, men de er veganske og laget med ingredienser som dadler, lønnesirup og mandelmel.
Sjokoladene er egentlig ganske greie å lage, men du må beregne en del tid på at ting skal stå i kjøleskap eller fryser og stivne, så beregn noen timer fra start til slutt.

Ingredienser til 16-20 biter:
- 2,5 dl cashewnøtter
- 3,5 dl mandelmel
- 1,5 dl kokosmasse
- 3 ss kokoskrem (den faste delen av kokosmelk som har stått i kjøleskapet)
- 4 ss lønnesirup
- 2 ss kokosolje
Karamell:
- 3 dl peanøtter
- 5 dl rensa medjooldadler
- 3 store ss kokoskrem (se beskrivelse over)
- 4 ss peanøttsmør
- 1 ts vanilje
- havsalt
Sjokoladetrekk
- 400 g vegansk bake-/kokesjokolade (f.eks Odense sine to mørkeste slag)

Framgangsmåte:
Ha cashewnøttene i en foodprocessor og kjør de til de begynner å minne om mel. Tilsett deretter mandelmel, kokosmasse, kokoskrem, lønnesirup og kokosolje og kjør til du får en tykk og jevn deig.
Dekk en form på ca 15*20 cm med bakepapir. Ha i blandingen og press den godt ned. Sett den i kjøleskap eller fryser mens du gjør klar resten.
Karamell:
Ha først peanøttene i foodprocessoren og kjør veldig kjapt slik at de bare grovhakkes. Legg til sides, og ta ut ca 4 ss av de som du sparer til pyntingen av snickersene. Ha deretter dadler (uten stein), kokoskrem, peanøttsmør, vanilje og havsalt i foodprocessoren og kjør til det hele begynner å bli kremete. Vend halvparten av peanøttene i blandingen.
Ha cashewblandingen ut av kjøleskapet og fordel karamellen i et lag over. Fordel resten av peanøttene over der igjen. Sett kaldt igjen slik at det setter seg. Bruk gjerne frys for at det ikke skal bli så lenge å vente her.
Sjokoladetrekk:
Grovhakk sjokoladen og smelt den i vannbad.
Når blandingen i kjøleskapet er helt stiv så tar du den ut og skjærer opp i biter – f.eks 16 eller 20. Husk at bitene blir større når de får sjokoladetrekket på, og de er ganske mektige, så om du er i tvil på størrelsen så anbefaler jeg å gjøre de litt mindre heller enn litt større.
Gjør klart et brett eller en form med nytt bakepapir – det er viktig at dette er større enn den du originalt brukte (evt bruk to forskjellige).
Sett hver bit på en gaffel, vend den godt i sjokolade og legg på bakepapiret. Gjenta med alle bitene. Topp med grovhakka peanøtter (se under “karamell”).

Avkjøl før servering slik at sjokoladen får stivne skikkelig.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK KONFEKT OG GODTERI.