

Nydelig soppuré
Herlig vegansk pålegg med sopp, hvitløk, oregano og sitron – perfekt på brødskiven eller på kjeks.
Dette er et litt fancy pålegg, rett og slett. Skikkelig enkelt å lage altså – men det er fancy fordi det virkelig tåler å serveres med godt brød som en forrett til et skikkelig bra måltid.
Hemmeligheten er å bruke gode, friske råvarer, det er ikke verre enn det. Varier gjerne sopptypene etter hva du foretrekker, og pass på å kombinere med litt ulik sopp for å få fram mest mulig variert smak.

Ingredienser til 1 skål:
- 300 g assortert sopp (f.eks aroma og shiitake, østerssopp er også godt til)
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 1 ts oregano
- 0,5 sitron
- 1 ss soyasaus
- salt og pepper
- evt litt chiliflak og bladpersille til servering
- 1 baguette, annet brød eller kjeks til servering

Framgangsmåte:
Skjær soppen i biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Varm opp 1 ss olje i en stekepanne. Ha i sopp og stek til den begynner å avgi væske. Ha i sjalottløk, hvitløk og oregano og stek i et par minutter til. Press i sitronsaft og rør inn soyasaus.
Ha soppblandingen over i en foodprocessor og kjør til du har en jevn puré. Smak til med salt og pepper. Ha i en skål og topp eventuelt med litt mer olivenolje samt chiliflak.
Servér med brød eller kjeks, enten varmt, lunt eller kaldt, topp eventuelt med persille om det skal se ekstra bra ut.

Nam! Hvor lenge tror du denne vil holde seg i tett boks i kjøleskap?
Vil anslå i alle fall en uke 🙂