Vegansk ukemeny: Uke 15, 2018

Syv varierte, smakfulle og næringsrike veganske middagsretter. 

Her finner du ukens handleliste. 

Kommentarer til handlelisten: 

  • til kikertpannen og tikka masala kan du fint bruke hermetiske kikerter, da dropper du bløtlegging og den lange koketiden. Til falafelen er det kun tørka kikerter som gjelder, da disse kun skal bløtlegges og ikke kokes.
  • 1 kinesisk hvitløk erstatter 2 hvitløksfedd og vice versa
  • soyayoghurt kan erstattes av annen type vegansk yoghurt (pass på at den er usøtet) eller fraiche, eventuelt kokosmelk
  • 2 oppskrifter skal ha spinat, 1 vanlig og 1 babyspinat. Det går helt fint å bruke samme type spinat til begge to.

Mandag: Fransk kikertpanne

Herlig grønnsaksrett med masse gode smaker fra Middelhavskjøkkenet. Smaker godt med ris eller potetstappe til.

vegansk kikertpanne oppskrift

Tirsdag: Kremet potetsuppe

Jeg er så glad i poteter! De passer herlig i det meste, inkludert suppe.

vegansk vegetarisk kremet potetsuppe oppskrift

Onsdag: Tikka masala

Smakfull indisk gryte med poteter, gulrøtter, kikerter og indisk ris.

vegansk tikka masala oppskrift

Torsdag: One pot thai pasta

Lynrask middag og en av bloggens mest populære oppskrifter.

vegansk one pot thai pasta oppskrift

Fredag: Meksikansk “kjøttgryte”

Herlig vegansk hjemmelaga erstatning til kjøttfarse, spesialtilpasset meksikanske retter. Servert med ris, og kanskje litt mais og tortillachips, så blir dette en utmerket fredagsmiddag.

vegansk tacokjøtt oppskrift

Lørdag: Perfekt falafel

Fantastiske kikertkaker med masse god smak av Midtøsten.

falafel vegansk oppskrift

Søndag: Pasta med kremet soppsaus

Pasta, sopp og fløtesaus er en sikker vinner, og passer supert som søndagsmiddag. Servér gjerne med litt godt hjemmelaget brød til.

vegansk pasta med kremet soppsaus oppskrift

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *