vegansk vegetarisk gresskarfalafel med mynte oppskrift vegetarbloggen

Gresskarfalafel

Herlige kikertboller med mynte, cashewnøtter og gresskar. 

Gjett hvem som tydeligvis aldri blir lei av falafel? I denne varianten har jeg hatt i masse gresskar, som hjelper med å gjøre falafelen skikkelig saftig inni – samtidig som den er crispy på utsiden. Server den gjerne enkelt med kun en tomatsaus til, ha den i pitabrød med litt hummus til eller bruk den som en del av et innbydende meze-bord.

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 4 dl hermetiske eller 2 bokser (ca 4 dl hver) kikerter
  • 1 flaskegresskar
  • 2 ts salt
  • 4 ss cashewnøtter
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 kvast mynte
  • 1 kvast bladpersille
  • 0,5 ts pepper
  • 4 ss næringsgjær (kan sløyfes)
  • 2-3 dl havregryn

Framgangsmåte:

Begynn med kikertene. Dersom du bruker tørka må de bløtlegges i minst 8 timer for deretter å kokes møre. Bruker du hermetiske så siler du laken fra kikertene og skyller de i litt kaldt vann.

Skjær skallet av gresskaret. Del det i to og ta ut kjernene. Riv resten av det på den grove delen av et rivjern. Fordel utover på en tallerken og dryss 1 ts salt over. La det stå slik en stund slik av en del vann renner av gresskaret.

Ha kikertene i en foodprocessor, tilsett også nøtter, hvitløk, mynte, persille, 1 ts salt, pepper og næringsgjær. Brukt “pulse”-funksjonen og kjør til du får en litt klebrig masse som fortsatt har en del grove biter av kikerter og nøtter igjen. Dersom alt blir jevnt så blir falafelen fortsatt god, men veldig myk i midten.

Ha blandingen over i en bolle. Press all overflødig væske ut av gresskaret og vend det i. Ha i litt og litt havregryn og jobb det hele sammen til du har en masse det går an å forme falafler av.

Sett gjerne deigen i kjøleskapet fram til steking.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Form små boller av deigen, klem de litt halvflate (1-2 cm). Fordel utover stekebrettet. Sett i ovnen og bak i ca 20 minutter, snu på falaflene halvveis.

Servér varme, lune eller kalde.

HER FINNER DU FLERE MEZEOPPSKRIFTER. 

1 Comment

  1. Uhm jeg har stadig ikke formået at prøve den hjemmelavede græskerudgqve af falaflen. Opskrift gemt
    https://www.bloglovin.com/blogs/maja-harder-18257183

Leave a Reply to Maja Harder Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *