

Vegansk ukemeny: Uke 14, 2018
Selv om påsken er over er det lov å fortsatt kose seg med god mat! Denne ukemenyen er full av favoritter, og har med smaker som sender tankene til sommeren.
Her finner du ukens handleliste.
Kommentarer til ukens handleliste:
- 1 kinesisk hvitløk kan erstattes av 2 hvitløksfedd og vice versa
- finner du ikke nektariner så kan du prøve fersken eller plommer istedenfor
- i kikertburgeren kan du bruke hermetiske kikerter istedenfor tørka om du foretrekker det. Da dropper du bløtlegginggen og kokingen, og skyller de bare i litt kaldt vann før bruk.
- dersom du ikke allerede har potetmel i skapet så kan det erstattes av havregryn eller maisstivelse
- i lasagnen bruker vi tørka soyaprotein/tvp som bløtlegges og stekes med krydder. Dette er mye fordi det er en gammel oppskrift. Nå finnes det veldig mye vegansk farse på markedet, så det går helt fint å bytte tvpen ut med det. Krydder trenger du sannsynligvis uansett. Prøv deg fram!
Tirsdag: Sommerlig squashsuppe
Det går jo nesten mot sommer! Denne suppen er god og rund med “summer squash” i.

Onsdag: Kikerter i indisk nektarinsaus
Nektarinene begynner å komme på plass i butikkene nå, så hvorfor ikke benytte de i denne friske og gode indiske middagsretten?

Knallgod middagspai med tempeh i tomatsaus dekket av potetmos.

Supersunne burgere med kikerter, søtpoteter og en asiatisk krydderblanding.

En skikkelig, skikkelig klassiker her på bloggen. Lag denne om du savner lasagne med kjøtt og meieriprodukter!

Smakfulle linseboller som er sprø på utsiden og saftige inni – perfekt med potetstappe og brun saus.
