

Miniquicher
PERFEKT som tapas, i matpakken, på brunsjbordet eller som snacks i begynnelsen av et måltid.
Quiche, altså. Trenger ikke egg! Disse kunne nok ha het “minimuffins” altså, men konsistensen er veldig lik quiche og omelett. Hemmeligheten er kikertmel, dette smårare glutenfrie melet som oppfører seg som egg når det blir varmebehandlet (og som smaker vondt før dette skjer).
Kikertmel får du kjøpt i internasjonale matvarebutikker, på helsekost og i enkelte godt assorterte dagligvarebutikker (sjekk i bakehyllen eller allergihyllen). Det lyder også navnet chickpea flour, gram flour og garbanzo flour.
Da vi lagte quichene på bildet så hadde jeg et kurs, og på det kjøkkenet hadde vi ikke vanlige muffinsbrett. Derav mikroquicher på bildene.

Ingredienser til 24 miniquicher eller 48 mikroquicher (se bildet):
- 400 g sopp
- 200 g spinat
- 1 rødløk
- 3 ss olje til steking
- 8 dl kikertmel
- 1 dl næringsgjær
- 2 ts bakepulver
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts hvitløkspulver
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 8 dl usøtet soyamelk

Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Gni inn to muffinsbrett med olje – enten vanlige muffinsbrett som har 12 former, eller minimuffinsbrett med 24 former.
Skjær sopp i skiver. Grovhakk spinat og rødløk. Varm opp oplejn til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i sopp og la den surre i 5-10 minutter. Rør inn spinat og rødløk og la det surre til spinaten faller sammen.
Rør sammen kikertmel, næringsgjær, bakepulver, gurkemeie, hvitløkspulver, salt, pepper og soyamelk i en bolle – evt bruk en foodprocessor eller blender. Ha soppblandingen i, og rør det forsiktig sammen.
Fordel røren utover i muffinsformene. Stett i ovnen og stek i 20-25 minutter, kortere dersom du har minimuffinsbrett.

Ha ut brettene og la de stå et par minutter før du bruker en kniv og vipper miniquichene ut av formene.
Kan serveres varme, lune og kalde.
NB På bildet under har quichene fått et lite dryss med chiliflak over seg. Dette står ikke i ingredienslisten.

Hei! Kan jeg bruke Gryr sin naturelle havredrikk i stedet for soyamelk?