veganske vegetariske oreoboller oppskrift vegetarbloggen

Oreoboller

Festboller med oreobiter, fylt med oreokrem og toppet med glasur og enda mer oreokjeks!

Ingredienser til 6-8 boller:

  • 250 g hvetemel + ekstra til utbaking
  • 50 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 ts bakepulver
  • 50 g vegansk margarin
  • 1,5 dl soyamelk
  • 1 ss tørrgjær
  • 1 pakke oreokjeks
  • 1 pakke soyakrem til visping
  • 1 dl melis
  • bittelitt vann

Framgangsmåte:

Bland  melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre margarinen i melblandingen.Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, hell den deretter over i melblandingen.

Alt til du har en fin og smidig deig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok om du har.

Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Grovhakk oreokjeksene.

Ha deigen på kjøkkenbenken og elt den sammen. Kjevle den ut til et stort rektangel. Ha to 2/3 av de grovhakka oreobitene over, dekk hele rektangelet så godt du kan. Brett inn langkantene og rull sammen. Du trenger ikke rulle særlig hardt. Skjær deretter rullen opp i 6-8 biter, form disse til boller og fordel utover stekebrettet.

Etterhev i 30 minutter.

Stek til bollene er gylne, cirka 12-15 minutter. Avkjøl før pynting.

Visp kremen stiv. Spar halvparten av de gjenværende oreokjeksene til pynt, knus resten av de og vend inn i kremen.

Rør sammen melis og vann til en enkel melisglasur.

Skjær bollene i to, ha et godt lag oreokrem over bunnene, legg toppene over, ha på litt melisglasur og topp festen med de siste grovhakka oreokjeksbitene. Servér!

FLERE VEGANSKE BOLLEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *