

Oreoboller
Festboller med oreobiter, fylt med oreokrem og toppet med glasur og enda mer oreokjeks!
Ingredienser til 6-8 boller:
- 250 g hvetemel + ekstra til utbaking
- 50 g sukker
- 0,5 ts salt
- 1 ts kardemomme
- 0,5 ts bakepulver
- 50 g vegansk margarin
- 1,5 dl soyamelk
- 1 ss tørrgjær
- 1 pakke oreokjeks
- 1 pakke soyakrem til visping
- 1 dl melis
- bittelitt vann

Framgangsmåte:
Bland melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre margarinen i melblandingen.Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, hell den deretter over i melblandingen.
Alt til du har en fin og smidig deig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok om du har.
Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Grovhakk oreokjeksene.
Ha deigen på kjøkkenbenken og elt den sammen. Kjevle den ut til et stort rektangel. Ha to 2/3 av de grovhakka oreobitene over, dekk hele rektangelet så godt du kan. Brett inn langkantene og rull sammen. Du trenger ikke rulle særlig hardt. Skjær deretter rullen opp i 6-8 biter, form disse til boller og fordel utover stekebrettet.
Etterhev i 30 minutter.
Stek til bollene er gylne, cirka 12-15 minutter. Avkjøl før pynting.
Visp kremen stiv. Spar halvparten av de gjenværende oreokjeksene til pynt, knus resten av de og vend inn i kremen.
Rør sammen melis og vann til en enkel melisglasur.
Skjær bollene i to, ha et godt lag oreokrem over bunnene, legg toppene over, ha på litt melisglasur og topp festen med de siste grovhakka oreokjeksbitene. Servér!
