

Vegansk ukemeny: Uke 13, 2018
Her er årets påskemeny – med masse retter som er gode både på fjellet og i byen.
På jakt etter mer enn middagsretter?
Her finner du oppskrifter på påskedessert, påskebakst og til termosen og matpakken.
Her finner du masse godt til frokostbordet i påsken.
Vegansk påskesnop. (NB et par år gammel artikkel og et par av produktene kan ha blitt tatt bort fra butikkene)
Men tilbake til påskemiddagene.
Denne ukemenyen går helt til mandag 2. april (2. påskedag), og skal passer godt på både små hyttekjøkken og fancy byleiligheter.
Her finner du ukens handleliste.
Kommentarer til handlelisten:
- 1 kinesisk hvitløk kan erstattes av 2 hvitløksfedd og vice versa
- liquid smoke kan erstattes av røkt paprikapulver
- to oppskrifter skal ha ananas – en fersk og en hermetisk. Du KAN jukse og kjøpe to bokser og ha hermetisk ananas i soppgryten også. Men du kan ikke gjøre motsatt og kjøre den ferske i den søtsure sausen, for der trenger du laken i tillegg til ananasen.
- soyamelken er til risengrynsgrøt, så her kan du velge selv om du vil ha den usøtet eller usøtet
Mandag: Linsesuppe med sukkererter
Vi starter påskeuken med en autentisk thaisuppe – toppet med sukkererter. Disse kan eventuelt byttes ut med spinat, koriander, litt stekt sopp eller kokosflak.

Italiensk klassiker – men med masse gode grønnsaker istedenfor alt kjøttet.

Onsdag: Blomkålvinger i søtsur saus
Hjemmelag søtsur saus? Lett som en plett! Her servert med kjempegode “blomkålvinger”, ananas, paprika, vårløk og sesamfrø. Server med ris eller quinoa.

Lettlaget gryte med smak av ananas og paprika, varmer godt om både på påskefjellet og i byen.

Skikkelig hyttemiddag spør du meg! Lager du ekstra kan du slå til med riskrem til dessert neste dag!

Lørdag (påskeaften): Sopp- og kastanjepai
Herlig vinterpai med masse gode smaker, får du rester bruker du de til frokost neste dag. Istedenfor egg i denne paien bruker vi vegansk kremost, og det fungerer supergodt!

Søndag (1. påskedag): Linserisotto med saltbakte rødbeter
En skikkelig solid søndagsmiddag som egentlig ikke krever så mye innsats.

Mandag (2. påskedag): Pasta med brokkoli og facon
Rund av påsken med skikkelig comfort food – nydelig kremet pasta med stekt tofu som smaker både salt og røykt.
