Lettvint nøttestek med rosmarinbakte rotgrønnsaker

REKLAME FOR KINSARVIK

Nøttestek på 1-2-3! Skal du lage nøttestek på lite hyttekjøkken eller hybelkjøkken i påsken? Eller liker du bare å gjøre ting enkelt? Uansett, dette er retten for deg! Her lar vi stekeovnen gjøre jobben for oss, så får vi bedre tid til å dekke bord, sitte foran peisen eller kose med katten. Denne retten:

 • er enkel å lage
 • er lett å frakte med seg til hytten
 • tar lite plass på kjøkkenet

Som hovedingrediens har jeg brukt Artisan nøttestek fra Kinsarvik, en ferdig nøttestekblanding som røres ut i vann og stekes i ovnen. Formen til å steke den i følger med. I tillegg til at den er enkel å lage på hyttekjøkken, så bet jeg meg også fast i at den er skikkelig enkel å frakte til hyttekjøkkenet – den veier lite og tar ikke store plassen i sekken.

Artisan nøttestek finnes i tre forskjellige smaker. Nøttestekblandingene er veganske, vegetariske og fri for tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. Har du glutenallergi finnes det også en glutenfri variant.

Sammen med nøttesteken serverer jeg rosmarinbakte rotgrønnsaker, som smaker godt av både hvitløk og nettopp rosmarin. Fordelen med rotgrønnsaker på hyttetur er den lange holdbarheten. Når vi reiser på hytta fra lørdag før palmesøndag til første eller andre påskedag, så handler vi sjelden underveis. Og det som holder seg best er rotgrønnsakene – de ligger ute i boden slik at de holder en litt lavere temperatur enn i oppholdsrommene, og smaker like godt på første og siste dag av ferien. Her kjører jeg også grønnsakene i ovnen, rett og slett fordi ovnsbaking smaker godt, og at stekeovnen har god plass sammenlignet med på de få kokeplatene vi har på fjellet.

På toppen av det hele gjør jeg det enkelt og smakfullt med en tomatisert steinsoppsaus, også den fra Kinsarvik.

Ingredienser til 2 porsjoner: 

 • 4 poteter
 • 2 pastinakker
 • 2 g gulrøtter
 • 2 kinesisk hvitløk
 • noen kvaster frisk rosmarin
 • salt og pepper
 • olivenolje
 • 1 pakke Artisan Country Veg & Cashew Nut Roast
 • 2 dl vann
 • 1 glass steinsoppsaus

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form.

Skrell poteter, pastinakker og gulrøtter og skjær de i lange staver. Fordel de utover i den ildfaste formen. Skær skallet av hvitløkene og ha de i, grovhakk rosmarin og ha over. Ha på pepper og eventuelt litt mer salt, og hell godt med olivenolje på toppen. Vend forsiktig på grønnsakene slik at alt dekkes av olje, rosmarin, salt og pepper.

Sett formen i ovnen og gjør deretter klar nøttesteken. Hell nøttestekblandingen i en bolle og rør inn 2 dl vann. La det stå i fem minutter, hell så blandingen over i formen som fulgte med i pakken.

Sett nøttesteken inn i ovnen med grønnsakene. Skru varmen ned til 180 grader, og bak videre i 35 minutter.

Varm opp sausen helt på slutten av koketiden. Denne har du i en liten gryte og varmer den opp til kokepunktet. La den stå noen minutter der, så er den klar.

Ta nøttesteken ut av ovnen, la den stå et par minutter før du skjærer den i skiver.

Servér den rykende varm med rotgrønnsaker og steinsoppsaus.

PS. Nå får du nøttestekene til kr 49,- på kinsarvik.no. Tilbudet gjelder t.o.m torsdag 22. mars.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *