vegansk vegetarisk soppsuppe vegetarbloggen oppskrift

Fyldig soppsuppe

Nydelig og skikkelig mettende suppe med poteter, gulrøtter, tahini, timian og sopp. 

Av og til er en rask grønnsakssuppe det beste som finnes. Hiv det du har i en gryte, stek det, kok det, ha i noe som gir litt ekstra smak og jevn det hele med en stavmikser. Fiks, ferdig middag!

Du kan svært gjerne bruke andre typer sopp her, grønnsakene kan også varieres. Selleri, søtpotet, gresskar og beter er alle herlige å lage suppe av. For litt mer protein i retten kan du bytte ut brødkrutongene med sprøstekte kikerter.

Ingredienser til 2 porsjoner: 

 • 200 g aromasopp
 • 3 ss olje
 • 1 sjalottløk
 • 0,5 kinesisk hvitløk
 • 2-3 mellomstore poteter
 • 2 gulrøtter
 • 1 kvast timian
 • 2,5 dl usøtet mandelmelk
 • 2,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver/-terning
 • 2 ss tahini
 • 1 ss soyasaus
 • pepper
 • salt
 • brødkrutonger
 • olivenolje

Framgangsmåte: 

Skjær aromasopp i skiver, del skivene i to. Grovhakk sjalottløk og hvitløk. Vask eller skrell poteter og gulrøtter, skjær de deretter i terninger/skiver. Skjær timianstilkene i litt mindre biter, spar noen av de til topping av suppen.

Varm opp 2 ss olje til medium/høy varme i en gryte. Ha i soppbitene og stek til de begynner å bli gylne. Ta av litt sopp og spar til topping. Ha i 1 ss olje, ha deretter i sjalottløk og hvitløk og la det surre sammen med soppen i et minutt. Ha deretter i poteter, gulrøtter og timian, og la det surre med soppen i noen minutter. Hell deretter på mandelmelk og vann med buljongpulver.

La det koke opp, og deretter koke i ca 10 minutter. Ha i tahini og soyasaus. Rør det godt inn med grønnsakene, kjør deretter suppen jevn med en stavmikser – eventuelt i en foodprocessor eller blender. Smak suppen til med pepper og salt. Spe eventuelt med litt mer mandelmelk om du foretrekker en mer tyntflytende suppe.

Ha suppen over i suppeskåler, topp med resten av soppen, brødkrutonger, resten av timianen og litt olivenolje.

Servér suppen rykende varm.

FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

4 Comments

 1. Er det mulig å bruke vanlig mandelmelk?

  1. Mari Hult

   Jepp, det går kjempefint 🙂

 2. Nam! Dette blir kvelds i morgen!

  1. Mari Hult

   Hurra 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *