vegansk tempeh oppskrift vegetarbloggen

Tempehpasta

REKLAME FOR KINSARVIK NATURKOST

Tempeh er og blir en av mine favorittråvarer. På papiret kan den virke ganske lik tofu, men der tofu er en mer homogen masse som du selv har ansvaret for å smaksette og gi en kjekk konsistens, så kommer tempeh nesten ferdig til deg. Tempeh lages av fermenterte soyabønner, konsistensen er ganske fast, og smaken er litt… uvant. Noen sverger til å koke tempeh før bruk for å fjerne litt av bitterheten, men personlig synes jeg at det er den som gjør denne råvaren så interessant.

Problemet med tempeh er at det er skikkelig vondt å få fatt i. Her i Stavanger er det en asiatisk butikk som for noen år siden av og til fikk inn halvkilospakker med fersk tempeh. Svært sjelden, og da det faktisk skjedde så ble det utsolgt så snart den veganske jungeltelegrafen satt i gang. Jeg har faktisk kjøpt med meg fryseelementer og hatt fersk tempeh med i bagasjen fra både Amsterdam og London, fordi når jeg først finner det blir jeg så glad!

Men nå vet du, nå er vi i 2018, og det er så lettere å være veganer enn noengang tidligere. Fersk tempeh får jeg nå på kinsarvik.no, og den smaker supergodt. I videoen under ser du en veldig enkel rett laget med tempeh, flere oppskrifter finner du her. Jeg anbefaler spesielt tacoretten.

Tar du turen innom kinsarvik.no så husk at de har veganmat-dager med masse gode tilbud. Faktisk får du -20% på alle ordinære varer i HELE nettbutikken ved å bruke rabattkoden «VEGAN20» og den kan du bruke t.o.m.

Ingredienser til 2 porsjoner: 

 • 200 g pasta
 • 200 g tempeh
 • 1 brokkoli
 • 2 gulrøtter
 • 100 g grønnkål
 • 1 kvast bladpersille
 • 1 ss olje til steking
 • 2 ss soyasaus/liquid aminos
 • 1 appelsin

Framgangsmåte: 

Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet. Er den klar lenge før resten av retten så skyller du pastaen i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.

Skjær tempeh i terninger. Del brokkoli i buketter, skjær gulrøttene i skiver. Snitt grønnkål og grovhakk bladpersille.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Ha i tempeh og soyasaus og la det steke til tempehterningene begynner å få litt stekeskorpe. Ha deretter i brokkoli og gulrøtter, og la det steke videre. Etter et par minutter har du i grønnkål, og steker til denne begynner å bli sprø. Ha pastaen over i pannen, og press i masse appelsinsaft. Dryss på bladpersille og rør alt godt sammen.

Server tempehpannen rykende varm.

NB: Ikke glem å bruke koden «VEGAN20» for å få -20% rabatt på alle ordinære varer på kinsarvik.no. Koden gjelder t.o.m 7. mars!

2 Comments

 1. Har du prøvd det i bakst?
  Hva er meningen din om tofu? Hører så mye (pos og neg) om det, miljø og helsemessige…

  1. Mari Hult

   Aldri prøvd det i bakst! Er veldig begeistret for både tofu og tempeh. Helsemessig så er det en god proteinkilde for veganere. Les gjerne mer om mytene rundt dette med soya og helse her: https://hepla.no/vanlige-sporsmal/er-soya-sunt-eller-helseskadelig/

   Miljømessig så pleier jo tofuen og tempehen vi spiser å være laget av økologisk dyrka soyabønner fra Europa, så kan ikke se noe problem med det. Det store problemet med soya er jo all soyaen som importeres fra Brasil for å være dyrefor, ikke den som vi mennesker spiser 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *