

Vegansk ukemeny: Uke 10, 2018
Italiensk suppe, to burgere og hjemmelaget seitan står på menyen denne uken! I tillegg til masse flere veganske fristelser.
Her finner du ukens handleliste.
Kommentarer til handlelisten:
- Du kan fint bruke hermetiske kikerter istedenfor tørka – da dobler du mengden og dropper bløtlegging og koking.
- 2 hvitløksfedd erstattes av en kinesisk hvitløk – og vice versa
- Du trenger ikke bruke valnøtt-, kokosnøtt- eller peanøttolje til steking. Rapsolje eller solsikkeolje holder lenge det.
Mandag: Vegansk minestronesuppe
En super suppe når du har rester av grønnsaker og/eller bønner å bruke opp etter helgen! Her er det definitivt lov å improvisere med det du har i skapet. Har du ferdigkokt pasta liggende så bytter du ut makaronien med det – bare vend den inn helt i slutten av koketiden.

Tirsdag: Søtpotet- og maisburger
Burger på en tirsdag! Det må være lov, i alle fall når den er laget av søtpotet og mais.

Nydelig og skikkelig lettvint pasta i kremet saus. Dette er en favoritt jeg kommer tilbake til igjen og igjen og igjen…

Torsdag: “Kylling” med cashewnøtter
Her lager vi en hjemmelaget kjøtterstatning – “seitan” – du kan erstatte denne av ulike typer juksekjøtt fra frysedisken om du vil ha en raskere middag.

Rødbeteburgeren er en gammel vegansk klisje, men denne varianten funker skambra. Perfekt fredagsmat!

Indisk kikertgryte med masse gode smaker. Smaker ekstra godt med hjemmelaget indisk brød og mangochutney.

Søndag: Kikertstek med smak av Italia
Supergod søndagsmiddag som passer utmerket på dager der du har litt lengre tid å bruke på kjøkkenet.
