Marinert aubergine

Nydelig aubergine med chili, olivenolje, hvitløk og friske urter. 

Ovnsbakt aubergine altså! Mmm! Denne retten ble til på et falafelkurs jeg holdt, da vi prøvde å finne på noe nytt tilbehør. Så ja – denne auberginevarianten gjør seg bra til falafel. Til meze-bordet generelt, tenker jeg sånn egentlig. Tenk å dekke opp et stort bord da, med falafle, hummus, pitabrød, rå grønnsaker, marinert aubergine, oliven etc, og så invitere alle de fineste folkene en vet om!

Sjekk gjerne ut denne oversikten for mer meze-inspirasjon. 

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 2 auberginer
  • olivenolje
  • salt og pepper
  • 1 rød chili
  • 2 kvaster oregano
  • 2 kvaster persille
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 sitron
  • salt og pepper

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Skjær enden av auberginene, og del resten av de først i to på langs, skjær deretter hver bit i tykke skiver. Pensle disse godt med olivenolje, fordel de utover stekebrettet og dryss på salt og pepper. Sett de i ovnen og stek i 15-20 minutter – auberginene skal få fin gyllen farge og skinnet skal begynne å rynke seg litt.

Mens auberginene står i ovnen så gjør du klar marinaden. Finhakk chili, oregano og persille. Riv eller finhakk hvitløk. Riv sitronskallet og press ut saften. Rør sammen chili, oregano, persille, hvitløk, sitronskall, sitronsaft, salt, pepper og 3 ss olivenolje i en bolle.

Når auberginskivene er ferdig bakte så har du de over i marinaden.

La de ligge fram til servering – går det mer enn en time så dekker du til bollen og setter den i kjøleskapet.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER TIL VEGANSK MEZE. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *