vegansk bibimbap oppskrift vegetarbloggen

Vegansk bibimbap

ANNONSE FOR VEGME

Verdens gøyeste navn på en matrett! Bibimbap er en koreansk risrett, der grønnsaker (ofte noen rå og noen stekte) og eventuelt kjøtt serveres sammen med ris og en smakfull chilisaus. Alt ligger ved siden av hverandre i en stor skål, og rett før du skal spise retten så rører du det hele kraftig sammen. Så kraftig at du kjenner det litt i musklene etterpå.

I denne oppskriften har jeg brukt “kjøttbiter” fra Vegme, et strålende nytt vegansk merke som leverer ferskvareprodukter (ikke fryste! Hurra!). De har foreløpig laget tre kjøtterstatninger, “Deig”,”Pulled” og “Biter”, samt en vanlig majones og en aioli. De selges kun hos Meny.

Majonesene er fyldige og fine, “kjøttbitene” er saftige og overraskende like kjøtt. Produktene er laget av 100% naturlige ingredienser, og ja – alt er glutenfritt. Og av GMO-fri soya fra Europa. Men det jeg likte aller best med de er smaken. Jeg stekte opp en del mer enn jeg trengte til dagens middagsporsjon, men ble stående og småspise resten av bitene hele kvelden. Det er bare å frese opp litt olje i en panne, ha i bitene og steke de til de er gylne (jeg foretrekker de helt på grensen til sprø i kantene). I denne oppskriften har jeg i litt soyasaus og lønnesirup, men det er først og fremst for å få fram den gode koreanske smaken av retten.

Vegme får du kun på Meny. Les mer om produktene her!

Ingredienser til 4 porsjoner: 

 • 2 dl ris
 • 0,5 kinesisk hvitløk
 • 2 cm ingefær
 • 200 g sopp – jeg har brukt shiitake her
 • 0,5 agurk
 • 2 gulrøtter
 • olje til steking
 • 200 g spinat
 • 0,5 ts salt
 • 3 ss soyasaus
 • 2 ss lønnesirup (eller brunt sukker)
 • 1 ss riseddik (eller annen lys eddik)
 • 1 pakke (300 g) Vegme-biter
 • 100 g bønnespirer
 • 2 ss sesamfrø

Saus: 

 • 0,5 kinesisk hvitløk
 • 4 ss sriracha eller den koreansk chilipasten gochujang om du får fatt i
 • 3 ss sesamolje
 • 2 ss soyasaus
 • 1 ss riseddik (eller annen lys eddik)
 • 1 ss lønnesirup (eller brunt sukker)

Framgangsmåte: 

Kok ris etter anvisning på pakken. Grovhakk hvitløk og ingefær. Skjær soppen i litt mindre biter. Bruker du shiitakesopp så trenger du ikke å kutte opp de minste, de største skjærer du i to eller tre. Skjær agurk og gulrøtter i tynne staver.

Varm opp litt olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i spinat og salt og la det frese i noen minutter til litt av spinaten begynner å “falle sammen”. Legg til sides. Ha i litt mer olje samt soppen. Tilsett 1 ss soyasaus, 1 ss lønnesirup og 1 ss riseddik, og la det steke i noen minutter slik at soppen blir gyllen og fin. Legg også soppen til sides. Ha nok en gang litt mer olje i pannen, ha i hvitløk og ingefær og la det surre litt. Ha i Vegme-bitene, hell deretter på 2 ss soyasaus og 1 ss lønnesirup. Stek til bitene ønsket konsistens på bitene, jeg liker de som nevnt aller best når de er litt sprø i kantene.

Når alt er klart kan du anrette bibimbapen. Bruk enten porsjonsskåler eller en stor skål. Legg ris i midten, fordel de andre elementene rundt: agurk, gulrot, bønnespirer, sopp, spinat, vegme-biter og sausen (oppskrift under). Dryss sesamfrø på toppen.

Når alt er klart så (tar du bildet ditt og) rører du det hele kraftig sammen. Spis mens det er varmt!

Saus: 

Finhakk eller riv hvitløk. Rør sammen alle ingrediensene til sausen i en liten skål.

4 Comments

 1. Ingeborg

  Hei, en liten skrivefeil, Meny finnes i en god halvdel av landet, ikke hele.

  1. Mari Hult

   Oisann, var ikke klar over det. Retter opp! Takk!

 2. Sikkert skikkelig dumt spørsmål – men hvordan bruker du sausen her? Drysser over retten før du spiser?

  1. Mari Hult

   Ingen spørsmål er dumme! Du legger den sammen med de andre elementene i bollen, og når du rører alt sammen før spising så blir den fordelt i hele retten.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *