

Ovnsbakt aubergine
Nydelig hovedrett der auberginen viser seg fra sin beste side.
Jump to Recipe
Aubergine er mer enn en overbrukt emoji! Tilbereder du den riktig kan den bli en utmerket utmerket på spisebordet, men både teknikk og smak må fungere. Her er mine beste tips:
- Du har ikke lyst på en vassen aubergine. Ikke stek den for lenge.
- Aubergine tar til seg smak skikkelig lett, men du må tilrettelegge litt. Skjærer du snitt i fruktkjøttet og får en marinade nedi der, da snakker vi. Vær gjerne litt hardhendt for å passe på at det fordeler seg godt inni den.
- Av smaker så tåler aubergine det meste, og siden den ikke smaker så masse i seg selv er det greit å ha i litt mer enn du tror du trenger.

Her fyller vi auberginen med en frisk marinade, ovnsbaker den, og når den kommer ut av ovnen topper vi den med en herlig mandelmiks. Retten har både god konsistens, umamismak og ikke minst protein og fett. Et bra måltid!
Med litt tilbehør til så gjør auberginen seg supergodt som hovedrett.

Ingredienser til 4 porsjoner:
- 2 auberginer
- 3 ss soyasaus eller miso
- 2 ss olivenolje
- 1 sitron
- salt og pepper
- 2 vårløk
- 1 kvast koriander
- 3 ss mandler
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Skjær auberginene i to på langs. Snitt deretter et rutemønster i de – men ikke la det gå helt gjennom. Legg de utover på stekebrettet med snittene vendt opp.
Rør sammen soyasaus, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper ei en liten bolle.
Pensle blandingen på auberginene slik at det renner litt ned der du har snittet de. Hjelp gjerne på litt – om du “drar” i auberginen får du større åpninger og mer kan renne ned i selve auberginekjøttet.
Sett i ovnen og bak i 20-25 minutter, til de begynner å bli gylne på toppen. Gjør klar toppingen mens du baker auberginene.
Skjær vårløk i ringer, grovhakk koriander og mandler.
Når auberginene kommer ut av ovnen har du på vårløkblandingen, og serverer de rykende varme. Disse ovnsbakte auberginene smaker skikkelig godt servert med potetstappe. Har du ikke særlig med tilbehør til så må du beregne en hel aubergine til hver (doble oppskriften).

Ovnsbakt aubergine
Ingredients
- 2 auberginer
- 3 ss soyasaus eller miso
- 2 ss olivenolje
- 1 sitron
- salt
- pepper
- 2 vårløk
- 4 stilker koriander
- 3 ss mandler
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
- Skjær auberginene i to på langs. Snitt deretter et rutemønster i de – men ikke la det gå helt gjennom. Legg de utover på stekebrettet med snittene vendt opp.
- Rør sammen soyasaus, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper ei en liten bolle.
- Pensle blandingen på auberginene slik at det renner litt ned der du har snittet de. Hjelp gjerne på litt – om du “drar” i auberginen får du større åpninger og mer kan renne ned i selve auberginekjøttet.
- Sett i ovnen og bak i 20-25 minutter, til de begynner å bli gylne på toppen. Gjør klar toppingen mens du baker auberginene.
- Skjær vårløk i ringer, grovhakk koriander og mandler.
- Når auberginene kommer ut av ovnen har du på vårløkblandingen, og serverer de rykende varme. Disse ovnsbakte auberginene smaker skikkelig godt servert med potetstappe. Har du ikke særlig med tilbehør til så må du beregne en hel aubergine til hver (doble oppskriften).
